Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

8. születésnap, előző designok

Címkék: design

A mai napon ez is eljött, immáron 8 éves az oldal. Ünneplésként most Ano javaslatára előző designokat sorakoztatom fel újra ebben a posztban, egy kis kommentárral együtt. 8 év alatt sok fejléc, színskála és egyebek megfordultak az oldalon, és hát nem tagadom, hogy némelyik kicsit rosszabb volt, némelyik kicsit jobb, mindegyiket fel kell vállalni.

Bevallom, hogy nem biztos, hogy most mindegyiket meg fogom tudni mutatni, mert csak a saját "Honlap" című mappámra tudok támaszkodni ezzel kapcsolatban, külön adatbázis erre sajnos nincsen. De azért lássuk, miket tudunk felidézni. Ti hányra emlékeztek, milyen régóta vagytok itt velünk?

A legelső fejléc, amit én készítettem az oldalnak (mivel én csak január 3-án csatlakoztam eredeti főszerkesztőnkhöz, Norbihoz) egy Kataangos volt. Visszagondolva az összes shipping témás fejléc rossz ötlet volt, mert mindig lesz olyan, akinek épp nem tetszik, főleg, ha megosztó az adott páros. De itt legalább több kivetni való van az egész esztétikájával.

Ezt követően Photoshop tudásom mellett az angolt is megvillogtattam. Mentségemre szóljon, hogy azóta megtanultam, hogy van helyesen a "hiányzol". Csak 11 voltam, és volt helye a fejlődésnek. De az ötlet mellett a mai napig kiállok, egyszer újra kéne csinálnom, csak hát valamivel jobban.

Szeretném azt mondani, hogy mindegyiknél azt is tudom, mettől meddig volt fenn, de sajnos nem jegyeztem fel ezeket sehova, úgyhogy főleg csak a memóriámra tudok hagyatkozni, és arra a nagyon kevés screenshotra, amit megőriztem a mappában. Pl. az ilyenekre gondolok (igen, volt, amikor így nézett ki az oldal, és még ennél is rosszabb a böngésző):

A mappa szerint a Fehér Lótusz Rendjének designja jön sorban. Az elsőt úgy 2009. január környékére tenném, a második február, és akkor legyen ez mondjuk március. Több mint 90 hónappal ezelőtt ilyen volt az oldal.

A következő valamennyire speciális volt, minden frissítésre más lett a fejléc, a négy variáció közül valamelyik. Mesterek volt a címe ennek az összeállításnak.

A következő valamivel felvállalhatóbb volt, Sozin Üstököse, annak tiszteletére, hogy ekkor vetítették le hazánkban először a finálét. Ha jól emlékszem ez 2009. április környékén volt.

A következőnél őszintén szólva azt sem tudom, mi akart lenni ez a fordítás. Egyszer, amikor még minden előttük állt? Ki tudja, kellett volna nekem egy jó angolos.

Mivel személyes kedvencem A Déli Kalózok című rész, ezért meg kellett örökítenem egy fejlécben is, és bár jobban is tehettem volna, az ötletre itt is valamennyire tudok büszke lenni.

Az ezt követő fejléc azért nagyon jó, mert még a vázlatot is megtartottam hozzá, amit valamiért Paintben rajzoltam 2 perc alatt. 8 év után érzem magam olyan közel hozzátok, hogy gond nélkül megmutatok ilyesmit is. Röhögni ér.

Következőnek egy nagyon kreatívan "Az Utolsó"-nak elnevezett fejlécet láthattok, ami még mindig valahol 2009-ben volt fent.

Ezután visszajött a shipping téma és a tökéletes angol is, milyen jó kombináció. De legalább valamennyire kezdett összeállni a fejemben az, hogy hogyan kell egy ilyet összerakni.

A következő design egészen biztosan 2009 nyarán volt fent, erre nem volt nehéz emlékezni. Erre ránézve már nem is borzongok annyit, mint a többin, lassan kezdtem fejlődni a Photoshop terén.

Szeptemberben újabb design következett, ami eredetileg ennél azért kicsit rosszabb lett volna, de ennyi hónap szenvedés után nővérem kicsit megsajnált, és segített a fejléc készítésében.

Mivel ekkor még nagyon vártuk a filmet és nem is sejtettük a borzalmakat, amik ránk vártak, ezért Az Utolsó Léghajlítónak is szenteltem egy fejlécet. Vagy párat.

Ezt követte egy újabb váltakozós, 4 fejléces design, immáron Évszakok címen.

Egy egészen elfogadható, minimalista fejléc következett, több ilyet kellett volna akkoriban.

A következőre szintén már-már büszke vagyok, az angolra továbbra sem, de az ötlet és még a kivitelezés is egyre jobb itt.

Újabb váltakozós design következett, újból a film alapján.

Ezt követően újabb shipping, de kevésbé megosztó és egy olyan, amire már tényleg büszke is vagyok. Oh, Yukka.

Itt kezdődött valamennyire javulni a minőség, ezentúl már mindegyik design úgy az elfogadható kategóriáján belül esik, esküszöm.

Valamiért ezzel párhuzamosan a fejembe vettem, hogy akkor a shipping is jó ötlet. Legalább pártatlan voltam, mert van itt minden, Kataang, Zutara, amit csak akartok.

Egy újabb jó húzással visszatértem a mozifilmhez, mivel ez olyan korai 2010. környéke volt, amikor még mindig nem tudtok, milyen felvállalhatatlan lesz az a bizonyos film.

A film után inkább az első Avatar Awardsra fókuszáltunk. Ha tudod, mi az az AA, fejet hajtok az oldalhoz való hűséged előtt.

Mikor beköszöntött a tél jobb ötlet híján ezt tudtam produkálni így 2010 végére. Utólag is elnézést.

Ha ez nem lett volna elég, még februárban is megpróbáltam tematikus lenni. Sajnos kora 2011. volt és nem sok újdonságot hallottunk az Avatar világából.

Még mindig nem volt elég a shipping? Tessék, itt egy elég enyhén, de valamennyire azért Zutarás fejléc.

A sötét időszak után végre megkaptuk az első Korra trailert az SDCC-n, úgyhogy megjött az első LoK fejléc is 2011 nyarán.

Hogy mi, még mindig nem elég a románc? Oké, akkor kezdjük egy Makorra fejléccel Korra Legendáját, mert ez így utólag visszanézve 4 évvel későbbről nem lesz kínos, kicsit sem. Egyébként ha felmerült volna benned a kérdés, kedves olvasó, igen, eléggé élvezem az öniróniát.

A Levegő könyve után, 2012 nyarára jött ez a következő fejléc.

A régi lovasok tudják, hogy még a napi Korra és bőven a napi Avatar projekt előtt, még amikor 2012 augusztusában hazánkban is elkezdték leadni Korra Legendáját akkor volt egy ilyen, hogy minden héten újabb részről került fel fejléc. Összesítés nincs róla, de nincs többről szó, mint a későbbi napi Korra projektben felhasznált fejlécek béta verzióiról.

Sokáig volt fenn az ezt követő crossover design, szimplán annál az oknál fogva, hogy nem volt kapacitásom másikat készíteni, még a 2. könyv alkalmából sem.

Amikor végre új fejléc következett az Gergőnek volt köszenhető, aki ekkor, 2014 tavaszán csatlakozott szerkesztőként.

Ezt a vonalat követően a 4. könyvhöz is készült egy hasonló design.

A legutóbbi kettő pedig a fent említett projektek gyümölcse, 2015-ben napi Korra, ebben az évben pedig napi Avatar. Hogy mikor lesz változás, azt nem tudom.

A legtöbbnél fogtam a fejem, hogy ilyet miért raktam fel internetre, de tudjátok mit, büszek vagyok erre a 8 évre még így is. Örülök, hogy születésnap alkalmából újra feltettem ezeket, remélem, hogy nektek is okozott valami örömöt újra, vagy először megnézni őket, és az oldal pedig természetesen robog tovább.

2016.12.27. 22:38, szofi11 Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Szia!

Ritka látni, hogy valaki 8 (!!!) évig kitart egy oldal szerkesztése mellett. Hatalmas respect érte.
Imádom az oldalt egyébként, 2012. februárja óta vagyok tag. Még én is csak most gondolok bele, hogy akkor voltam 18 és azóta is rendszeresen feljárok ide :)

Köszi nektek a sok érdekességért/infóért! Elértétek, hogy kommentáljak valahova :P

DoDo

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.01.22. 12:45
DoDo

Szia!

Ritka látni, hogy valaki 8 (!!!) évig kitart egy oldal szerkesztése mellett. Hatalmas respect érte.
Imádom az oldalt egyébként, 2012. februárja óta vagyok tag. Még én is csak most gondolok bele, hogy akkor voltam 18 és azóta is rendszeresen feljárok ide :)

Köszi nektek a sok érdekességért/infóért! Elértétek, hogy kommentáljak valahova :P

DoDo

2016.12.28. 16:40
Ano

Óh! Köszi, hogy összeszedted! Érdekes és nosztalgikus végignézni a desing-okat. Én valahogy 2009 tavasza-nyara környékén fedeztem fel az oldalt :D A "possibly excuses" designtől a többségére emlékszem, de fura, hogy van amelyik teljesen kiesett... kár :I
Amiket emlékszem hogy nagyon!! szerettem a: summertime, back to school, Yukka, Blood (Zutara), Dos Ojos (Kataang) az Avatar Awards és a Valentin napi :D

Örültem és izgalommal vártam a desing válátásokat és lelkes voltam, mikor ritkábban frissült. Az álmom volt, hogy én is csináljak egyszer egy fejlécet az oldalnak *_*

Egy jó pár  Avatar oldalt követtem, kb 4-5-öt, de mindegyik megállt. Ez az oldal meg már megy 8 éve! NAGY SZÓ! 

Köszönjük, hogy soha nem mondtatok le az oldalról és köszönöm a kialakult kis Avatar családot!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hatalmi harc 1.rész


 

 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
Facebook:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: december 18.
 Rövid leírás: A régi kolóniákban megy a tűz- és földidomár együttműködés, ám a köztük és a nem-idomárok között lévő feszültség kezd erőszakossá fordulni.

 Cím:A:TLA: Team Avatar Tales
 Formátum: képregény antológia
 Megjelenés2019. január 2./15.
 Rövid leírás: Az Avatar Csapat néhány kalandját összefoglaló gyűjtemény.

 

 

 Cím: LoK: Turf Wars Library Edition
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. március 26.
 Rövid leírás: A Hatalmi harc trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part Two
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. április 16.
 Rövid leírás: Az Egyensúlyhiány trilógia második része.

 

 

 Cím: LoK: An Avatar's Chronicle
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korra Avatar kalandjaira visszaemlékező gyűjtemény.

 
 
 
Cím: LoK: Ruins of the Empire Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korrának el kell döntenie, kiben bízon, hiszen a Föld Királyságának jövője a tét.
 

Cím: A:TLA: The Rise of Kyoshi
 Formátum: regény
 Megjelenés: 2019. július 16.
 Rövid leírás: A Kyoshi duológia első része, amiben a legendás Avatar korai éveivel ismerkedhetünk meg.

 

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: Avatar Comics

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK