Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Kritikák
Kritikák : LoK: 107: A Következmény kritika

LoK: 107: A Következmény kritika

szofi11  2014.09.10. 21:32

 A kritika Korra Legendájának 1. Könyv 7. Fejezetéről készült 2012. május 20-án.

Eredeti poszt: [link]

​A véleményváltozás jogát fenntartom.


Tarrlok beszéde
 Kivételesen nem Shiro Shinobit hallhatjuk az epizód elején (szegényt sokkolta az aréna elleni támadás) hanem Tarrlok beszéde jelenti "Az előző részek tartalmából" blokkot. Manipulatív politikusunk át akarja venni Lintől a rendvédelem irányítását, mondván a Parancsnok elbukott, hisz nem tudta megvédeni a várost. Hogy ez mennyire igaz, a részből kiderül...

Új lakhely
 Miután Amon és az Egyenlőségiek lerombolták az arénát, a Menyét Fivéreknek új otthont kellett találniuk. Bár Korra szívesen érkezik az infóval, miszerint Tenzin is szívesen látná őket, Asami már felajánlotta, hogy a hatalmas Sato kúriában lakhat a testvérpár. Úri hölgy lévén Asami Korrát is meghívja, aki eleinte hezitál, majd "Pabu" meggyőzi, hogy jó móka lesz.

A KÁPOSZTÁS VÁLLALATOM!
 Eközben Lin Bei Fong Parancsnok a fémidomárjaival együtt rajtaüt Mr. Gan-Lan Káposztás Vállalatán, és bizonyítékokkal támasztja alá, hogy kedvenc káposzta árusunk leszármazottja bizony az Egyenlőségieknek segít.

Egy bukott Pro-idomár
 Korra ezután betéved az őrsre, ahol egykori ellenfelével, Tahnoval találkozik. Az egykoron beképzelt és nagyszájú  Pro-idomár azonban megváltozott: idomítás nélkül csendes, nyúzott, és külsejét is elhanyagolja. Bár korábban ellenfelek voltak, és Tahno csúnyán ráadásul csalással elintézte őt és csapattársait, Korra megsajnálja a fiút.

Sato Kúria
 Mako és Bolin végre luxuskörülmények között élhetik életüket, hála Asaminak és persze az apjának. Korra az elején nem nézi jó szemmel a fivérek új lakhelyét, de aztán Asami megmutatja neki, mire is jó egy satomobil, és ő is kezdi megkedvelni végre Mako barátnőjét. Aztán hősnőnk végre megtalálja a fürdőt (csak 7 epizód kellett hozzá) és csatába száll a púderrel. A sikeres menekülés után meghallja, amint Mr. Sato éppen azt mondja valakinek a telefonban, hogy a Káposztás Testület kihallgatásával időt nyertek, így a hét végén kész lesznek lecsapni. Az Avatar persze rögtön rohan mesteréhez és az immár nem olyan ellenséges Parancsnokhoz az információval, maga mögött hagyva a csalódott Asamit.

Gyanú
 Kedvenc rendőrünk, bár bizonyíték híján vakmerőnek tartja a feltételezést, miszerint Hiroshi Satonak köze van Amonhoz, Tenzinnel együtt elismeri, hogy a sikeres vállalkozónak lenne oka az idomárok ellen szövetkezni. 12 évvel ezelőtt az Agni Kai nevű gengszter triád betört a Sato birtokra, kirabolta azt és az akció közben az egyik tűzidomárjuk Hiroshi feleségét, azaz Asami édesanyját is megölte. Biztos, ami biztos alapon ellátogatnak a birokra, hogy feltegyenek Mr. Satonak pár kérdést. Asamit teljesen kiakasztja, hogy apját gyanúsítják, Mako pedig melléáll, így amikor a Jövőipar gyáraiban sem találnak semmit, a fiú kijelenti, hogyha Korra továbbra is makacsul ragaszkodik abszurd elméletéhez, a barátságuknak vége. Korra, bármennyire kedveli Makót nem hajlandó beadni a derekát. Szerencséjére Hiroshi egyik alkalmazottja elárulja, hogy rossz helyen keresgélt Lin csapata: az igazán gyanús dolgok a Sato villa alatt rejtőznek.

Nem minden az, aminek látszik
 Miután Lin egy Tophtól tanult mozdulattal érzékelte a Sato birtok alatt rejlő alagutat, a rendőrök, vezérük, Tenzin és Korra elindulnak kideríteni, mi is az igazság Hiroshi Satoról. A föld alatt hatalmas "Satobotokat" találnak, amiket még egy fémidomár sem tud idomítani. Kiderül, hogy az egyik ilyen gépezetben maga Hiroshi ül, aki valóban az Egyenlőségiekkel dolgozik már régóta. Mindezt azért, hogy bosszút álljon az összes idomáron felesége elvesztése miatt. A robotok legyőzik hőseinket, és Sato parancsára a chi-blokkolók felpakolják az eszméletükön kívüli idomárokat a kocsikra, hogy elvigyék őket Amonhoz. Szerencsére jön Mako és Bolin, hogy megmentsék őket, ekkor azonban Hiroshi észreveszi őket. A férfi állítása szerint az egész színjátékban a legnehezebb az volt, hogy Asamit egy ilyen tűzidomár patkánnyal kellett látnia, mint Mako. Ekkor azonban jön Asami is, aki nem akarja elhinni, mit tett apja. Hiroshi felajánlja lányának, hogy csatlakozzon hozzá, ám a kapott sokkoló kesztyűvel Asami apjára és a Hadnagyra támad, hogy a csapat el tudjon szökni. A fémidomár rendőröket sajnos nem tudták megmenteni, így Lin úgy dönt, felmond, és a saját módján fogja megkeresni az embereit - a törvényen kívül (anyja lánya). Eközben Korra újra meghívja Makot, Bolint, Pabut, és immáron Asamit is a Levegőtemplom-szigetre, akik elfogadják az ajánlatot.

Összegzés
 Makkora fan vagyok, ám nem utáltam Asamit azért, mert Makoval jár, és most már az egyik kedvenc karakterem lett. Szerettem volna, ha ő is Egyenlőségi, de nem azért, mert akkor ő is gonosz, és akkor szakítanak Makoval, hanem mert szerettem volna, ha Satoékat Amon fenyegeti valamivel, azért dolgoznak neki. Így, hogy Hiroshi halott felesége miatt vetemedett ilyesmire, így sem rossz, és Asami karakterének nagy hangsúlyt adott, hogy képes volt helyesen cselekedni, még akkor is, ha így szembe kellett szállnia mindennel, amiben eddig hitt - ezzel együtt az apjával is. Lin, egyszerűen elképesztő, hogy tud annyira király lenni, mint az anyja. Tenzin végre akció közben is idomított levegőt, itt is látszanak a gének. Bolin és Pabu még mindig imádnivaló, Mako és Korra kapcsolata pedig egyre nyakatekertebb. Mindenesetre az Avarat nem ejtették a fejére, és jó, hogy a dolgok mögé tud látni, mert a Köztársasági Város egyre jobban hasonlít a jó öreg Ba Sing Se-re. Nem minden az, aminek látszik... Ó, és igen, szeretném ha Asami és Korra jóban lennének, és persze Makorra meg Bosami. A Káposztás ember szobra meg... komolyan, most már mindenkinek van, csak Sokkának meg Katarának nem?!

Értékelés: 9/10 (mert Satoéknak így végre van története)

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 
Hirdetés
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

Cím: LoK: Turf Wars Part One
Formátum: képregény
Megjelenés: július 26.
Rövid leírás: Korra ás Asami egy párként térnek vissza a Szellemvilágból... és a Köztársasági Városban nem találnak mást, csak politikai katyvaszt és ember vs. szellem konfliktust!

 

Cím:A:TLA: North and South
Formátum: keménykötésű könyv
Megjelenésoktóber 25.
Rövid leírás: Az Észak és Dél trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

Cím: LoK: Turf Wars Part Two
Formátum: képregény
Megjelenés: 2018. január 30.
Rövid leírás: A triádok fenyegetik a közbiztonságot, Zhu Li indul a választásokon és Korra küzd azzal, hogy mindezek mellett Avatarként pártatlan maradjon.

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Zárás: ???
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra

Amerika:
Sorozat:
The Legend of Korra

Következő: -
Hol? -
Mikor?-
 

Magyarország:
Sorozat: -
Következő: -

Hol? -
Mikor? 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!