Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Kritikák
Kritikák : LoK: 108: Amikor a Szélsőségek Találkoznak kritika

LoK: 108: Amikor a Szélsőségek Találkoznak kritika

szofi11  2014.09.10. 21:44

 A kritika Korra Legendájának 1. Könyv 8. Fejezetéről készült 2012. június 2-án.

Eredeti poszt: [link]

​A véleményváltozás jogát fenntartom.


Na lássuk... A megszokott az, hogy kb. leírom, mi történt, aztán összegzem majd adok pontot. Most több lesz a személyes vélemény, és ezzel együtt tőletek is szeretettel várok véleményt, mondanom sem kell, főleg a véridomítással kapcsolatban.

Levegőtemplom-sziget
 A meglehetősen sötét rész meglehetősen humoros és könnyed indítása. 10552, mi Ikki? De az elejére, hogy végre mindenki egy helyen. Meelo, olyan imádnivaló! Jinorát is nagyon szeretem, bár a való életben nem bírom az okostojásokat, de ő valahogy édes. Ikki meg mindent visz, ahogy elmondja Asaminak, hogy Korrának tetszik Mako... kis pletykás. Igaz, itt megjegyezném, hogy a fejeket amiket Korra és Ikki vágott ebben a jelenetben kissé túlzásnak tartottam, főleg egy ilyen részhez, de egy ilyen nagyszerű plot mellett ez elnézhető.

Saikhan, az új Parancsnok
 Utálom. Na jó, annyira nem vészes, és Lin eddig úgy tűnik bízik (vagy bízott) benne, úgyhogy elviselem. Azért az érdekelne, Tarrlok mivel vette rá arra, hogy így nyalizzon (már bocsánat) neki. És akkor Tarrlok. Az egész fejezet valami olyan pluszt ad hozzá a karakteréhez, amit nem tudok utálni. Igen, igen, ő most rosszfiú lett, de az egész manipulatív valója, a hatalommániás ténykedései és főleg a véridomítás... Ám még csak ott tartunk, hogy talpraesett Avatarunk ellentmondott neki. Mégis, Tarrloknak így is sikerült visszavágni és elbizonytalanítani Korrát, méghozzá a levegőidomítással. Oda ütött, ahol hősnőnknek a legjobban fáj, ettől lesz Tarrlok kegyetlen, de hatékony. Legalább kaptunk egy Tenzin-Korra beszélgetést a spiritualitásról, és Aangról.

Az új Avatar Csapat
 Először úgy sajnáltam Korrát, hogy sírt meg minden, de aztán örültem az új csapatnak. Asaminak is, sőt, az üldözős jelenetben ő az egyik legjobb. Ugyna nem idomár, de félelmetes, így is mikre képes, főleg azok után, hogy az apját elvesztette. Makorra nálam még mindig áll, de Asamit nagyon megkedveltem, és nem akarom, hogy összetörjön a szíve. Szóval, az üldözős jelenet. Aasami úgy osztotta a parancsokat, mintha Sokka lett volna, és ezt nyilván pozitívan értem. Tarrlok meg, savanyú a szőlő, mi? Chh, nem örül, hogy egy csapat tini beelőzte.

Törvények és lázadók
 Ebben a jelenetben csak arra tudtam gondolni, hogy Tarrlok paranoiás. Mégis mi másért tiltotta volna meg a nem-idomároknak, hogy este az utcára menjenek? És a tanács többi tagja? Nekik ésszerűen kéne a népüket képviselni, nem pedig kiskutyaként rohanni Tarrlok Tanácsos minden eldobott csontja után! Egy csapat idióta a tanács, egyik sem lát a Városházán túl. Persze kivéve Tenzint, aki szegény megint le lett szavazva. Így hát a törvény megszületett, ami csak jogos lázongásokat indított nem-idomárok körében, őket pedig rögtön elnyomták a fémidomár rendőrök valamint Tarrlok alakulata is. Hajrá idomárok, játszatok Amon kezére azzal, hogy azt teszitek, amivel vádol titeket... idióták. Az Avatar Csapat azzal érkezett a helyszínre, hogy Egyenlőségi találkozó van készülőben, ám csak a Köztársasági Város polgárait szabályosan zaklató idomárokkal találkoztak. Azért nálam az verte ki a biztosítékot, amikor a kisgyereket tartó édesanyával együtt több csapat nem-idomárt őrizet alá vettek. Persze Korra jó Avatarként kiállt értük, amire persze Tarrlok bedühödött. Most komolyan azzal az ürüggyel elfogatni Asamit, hogy nem-idomár az apja pedig az Egyenlőségieket segíti? Pluszba még a Menyét Fivéreket is, gratulálok Tarrlok, megtaláltad Korra másik gyengepontját. Aangot ezzel anno az Avatar Állapotba lehetett taszítani.

Amikor a Szélsőségek Találkoznak
 És a fejezet legsötétebb része, a befejezés. Sokszor leírtam már, hogy milyen dark hangulatú volt, és bár imádom, hogy ilyen volt, ez az igazság. Tarrlok irodája amúgy tetszik, Tui és La a háttérben, a víz, meg minden... érdekelne a többi tanácsos irodája is. Na de a cselekmény. Megtudjuk, hogy Tarrlok (mily meglepetés) csak azért vette őrizet alá az Avatar Csapatot, hogy Korrát befolyásolja. Aztán érdekes közelítés a férfi arcára, amikor Korra Amonhoz hasonlítja. Furcsa, Yakone majdnem ugyanezt csinálja a vízióban. És akkor a csata! Tarrlok, bármennyire is gyíkarc, nagyon jó vízidomár. Korra persze az Avatar, így sérülések árán ugyan, de le tudja győzni Tarrlokot, és egészen a tanácsteremig idomítani. Vagy mégsem? Mert ekkor jön badass Tarrlok és a véridomítás is visszatér. Kicsit úgy éreztem, mint amikor először láttam A Bábmestert (Kötélen Rángatott Bábok). Szóval véridomár. Ráadásul Telihold nélkül. És Korra tudja, hogy létezik véridomítás. És valószínűleg a vízióban is azt láthatjuk. Vagy Yakone, vagy valaki, aki őt akarta szabadon az egész termet irányítása alá vette. És Tarrlok? A kérdés nem is az, hogy hogyan, hanem, hogy honnan? Hama és Katara voltak csak eddig ismert véridomárok. Hama nehezen elképzelhető, hogy halála előtt bárki másnak át tudta volna adni. Katara mesélni biztosan mesélt Korrának, másképp nem tudta volna, mit tesz Tarrlok, és hogy Telihold kell (?) hozzá. De meg nem tanította neki, hisz kitörni sem tudott belőle. Ráadásul, Katara eleve kényszerítve lett rá, hogy megtanulja, és utána is csak akkor használta, amikor azt hitte, az édesanyja gyilkosát látja. Mindenesetre, én örülök, hogy a véridomítás visszatért, és remélem, köze lesz Yakonehoz. Megj.: véleményem szerint Korra legyőzhette volna Tarrlokot, ha vizet is idomít. A szellemekre mondom, vízidomár Avatar, és vízidomár ellen harcolt, miért nem idomít szimplán vizet?!

Összegzés
 Megint leírom, sötét hangulatú volt, ám talán ezért is imádtam (nem lenne meglepő, az előzőz sorozatból is a két kedvenc részem a kettő, amiben vért idomítanak). Az Avatar Csapat sorsa kérdéses, és az is, Tarrlok meddig képes mindenkit az irányítása alatt tartani.
  Tarrlok és a véridomítás
   Ezt muszáj külön megjegyeznem. Félretéve, hogy vajon honnan tudja, Tarrlok személyiségéhez tökéletesen passzol maga a technika. Ahogy azt láthattuk Hamánál is, a véridomítás képes a használóját a teljes őrületbe kergetni, ugyanis a hatalom megőrjít, és mi lenne nagyobb hatalom, mint irányítani valaki mást, szó szerint? Tarrlok pedig manipulatív és hatalommániás, a véridomításnál jobban semmi nem írja le őt magát. Az, hogy miért sikerült Telihold nélkül, egy remélhetőleg a jövőben megválaszolandó kérdés. Egy spekuláció, hogy a terem. A tanácsterem, ahol a falshbackben is vért idomítottak. Vajon van benne valami különleges? Vagy Tarrlok elégszer gyakorolta, hogy menjen neki a Telihold nélkül is? Ez még rejtély. Az viszont tény, hogy erős véridomár, és Korra nála van, úgyhogy van min izgulnunk egy hétig.

Értékelés: 10/10 (mert elfogult vagyok, ha véridomításról van szó)

Még nincs hozzászólás.
 
Hirdetés
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

Cím: LoK: Turf Wars Part One
Formátum: képregény
Megjelenés: július 26.
Rövid leírás: Korra ás Asami egy párként térnek vissza a Szellemvilágból... és a Köztársasági Városban nem találnak mást, csak politikai katyvaszt és ember vs. szellem konfliktust!

 

Cím:A:TLA: North and South
Formátum: keménykötésű könyv
Megjelenésoktóber 25.
Rövid leírás: Az Észak és Dél trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

Cím: LoK: Turf Wars Part Two
Formátum: képregény
Megjelenés: 2018. január 30.
Rövid leírás: A triádok fenyegetik a közbiztonságot, Zhu Li indul a választásokon és Korra küzd azzal, hogy mindezek mellett Avatarként pártatlan maradjon.

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Zárás: ???
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra

Amerika:
Sorozat:
The Legend of Korra

Következő: -
Hol? -
Mikor?-
 

Magyarország:
Sorozat: -
Következő: -

Hol? -
Mikor? 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!