Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Történet

Avatar
The Last Airbender
- aka -
The Legend of Aang

 Víz. Föld. Tűz. Levegő. A világon négy nép él, a négy ősi elem szerint. Így az északi és a Déli-sarkon a Víz Törzsei, keleten a Föld Királysága, nyugaton a Tűz Népe, és a négy égtájon négy Levegő Templomban a Levegő Nomádjai. Minden népben élnek kiválasztottak, idomárok. Az idomárok képesek irányítani saját népüknek elemét. Azonban csak egy ember van, aki képes mind a négy elemet irányítani. Ő az Avatar. Az Avatar a béke fenntartója a világban. Mindig csak egy Avatar van, aki halála után reinkarnálódik egy másik elem népében.
 Éppen egy tűzidomár Avatar, Roku volt a négy elem mestere, amikor egyszer csak eltűnt. 12 évvel később Tűz Ura Sozin, a Tűz Népének vezére háborút indított a többi három nép ellen egy üstökös segítségével, ami hihetetlen erőt adott a tűzidomároknak. Sozin lerombolta a Levegő Templomokat, abban a reményben, hogy elpusztította az új Avatart. De az Avatar nem lett meg.

 100 évvel később, már szinte senki sem reménykedett abban, hogy az Avatar valaha is visszatér. Ekkor találta meg a Déli Víz Törzsében Katara, az ifjú vízidomár és bátyja, Sokka az új Avatart, a 12 éves Aangot. Aangnak nincs könnyű dolga, mint utolsó légidomár, hiszen a világ helyzete 100 év alatt csak romlott. Nyáron az üstökös visszatér, és a jelenlegi Tűz Ura, Ozai fel fogja használni erejét, hogy befejezze azt, amit nagyapja elkezdett. Az ifjú Avatar, Aang feladata nem más, mint megtanulni a többi 3 elem irányítását a nyár végéig, és véget vetni a háborúnak. Hősünk viszont nincs egyedül, útja során segítik barátai is. Közben pedig új barátokat szerez, új ellenségeket, és régi kötelékeket erősít meg.

Készen állsz, hogy az egész világon elismert sorozat segítségével a négy őselem és az Avatar világának részese legyél?


1. Könyv: Víz
 A történet a Déli Víz Törzsében kezdődik, ahogy az éppen veszekedő Katara és Sokka megtalálják a jégbefagyott fiút. A fiúról kiderül, hogy nem más, mint az új Avatar, aki 100 évvel ezelőtt eltűnt. Ő Aang, az utolsó levegőidomár, akire bizony kemény feladat vár: elsajátítani a többi 3 elem irányítását a nyár végéig, és megállítani a hatalomra törő Tűz Népét. Szerencséjére vele tart 6 lábú repülő bölénye Appa, és két társa, Katara és Sokka, akik út közben a családjává válnak.
 Ahogy az évad címe, "víz" is mutatja, a fő téma a víz eleme. Aangnak először a vízidomítást kell megtanulnia, de mivel a Déli-sarkon Katara az utolsó vízidomár, és ő sem tanult senkitől sem, ezért útjuk a fél világon át vezet, a déliről az Északi-sarkra. Feladatukat nehezíti Zuko Herceg, a Tűz Népének száműzött hercege, aki becsülete érdekében üldözi az Avatart. Így hát a fáradalmas út közben találkoznak hurrikánokkal, harcos nőkkel, egy dilis öreg királlyal (aki ijesztően ismerős), egy szellem-szörnnyel, kalózokkal, tizenéves lázadókkal, két törzzsel, akik között folytonos viszály uralkodik, egy titokzatos kék álarcos férfival, egy jósnővel, egy áruló tűzidomárral, és a Levegő Templomának új lakosaival. Ám amikor elérik céljukat, az Északi-sarkot, intő figyelmeztetést kapnak, hogy az idejük rohamosan fogy.

2. Könyv: Föld
 Miután hőseink elhagyták az Északi Törzset, új kalandok elébe néznek. Aangnak új elemet kell megtanulnia irányítani, és ez nem más, mint a föld. Appa hátán tehát a Föld Királyságába utaznak. Ott viszont rájönnek, hogy a barát könnyen lehet ellenség, az ellenség pedig barát. Aang először öreg barátját, Bumit jelöli ki, mint földidomár mesterét, ám útját állja a Tűz Népe, és Zuko húga, Azula. Azula szándékai pedig komolyak, így a csapatot most már nem csak Zuko, de Azula is üldözi. Új tanár kell Aangnak, méghozzá minél hamarabb, hiszen az üstökös közeledik. Az új tanár személyét egy fiatal, de kemény harcosban leli meg az ifjú Avatar, akit a Vak Bandita néven ismernek. Ki ő? És képes lesz megtanítani Aangnak még időben a földidomítás ősi művészetét? Kiderül a népszerű sorozat második évadában, ahol a kalandok folytatódnak!
 Ezzel együtt a második évad sokban eltér az előzőtől, hiszen a csapatnak több nehézséggel kell szembenéznie, mint eddig bármikor. A problémákat fokozza, hogy bizony a világon eddig a legbiztonságosabbnak hitt város, a hatalmas Ba Sing Se sem teljesen az, aminek látszik. A város falain belül talán több veszély vár Aangra és barátaira, mint a falakon kívül. De mindez teljesíthető a 12 éves Avatar számára? Egy biztos: a történet ebben az évadban sorsdöntő fordulatokat vesz, amiket nehéz lesz helyrehozni.

3. Könyv: Tűz
 Még több kaland, még több ellenség, és még több harc! A befejező évad az előző kettőt felülmúlva tárja elénk a titokzatos Tűz Népét. Mert ha Aang időben meg akarja állítani Tűz Ura Ozait, akkor cselekednie kell. De hol találhat tűzidomár mestert? Egy olyan mestert, aki nem ellene, hanem vele van? Ha Aang nem találja meg mesterét, akkor tűzidomítás nélkül kell szembeszállnia a Tűz Urával, már pedig az nem lesz kis ütközet!
 De nem csak a tűzidomítás az Avatar legnagyobb gondja. A tűz évada a Tűz Népének földjén játszódik, ahol kemény megpróbáltatások várnak mindenkire, aki beteszi oda a lábát. Senki sem ússza meg, mindenki átesik egy kisebb nehéz korszakon az évad folyamán. De milyen próbák várnak hőseinkre? És mégis ki segít nekik?
 Az évad egyik sajátossága, hogy részekre lehet bontani az egészet. Az első részben felidézhetjük, milyen volt az első évad, amikor minden nap más és más kalandok vártak az Avatarra. A második részben a második évadban látott csatákat idézhetjük fel, ahogy hőseink a túlélésért és a békéért küzdenek. Régi barátok visszatérnek, régi ellenségek megváltoznak. Amire eddig csak kerested a választ, de sehol sem kaptad meg, azt a sorozat záró évadjában megtalálod! És a fináléra csak egy kérdés marad: képes Aang legyőzni a Tűz Urát, vagy az üstökös után mindennek vége? A válasszal együtt rengeteg újdonság vár a tűz évadjában! 


By: Szofi11       Ellopni szigorúan tilos!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hatalmi harc 1.rész


 

 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
Facebook:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: december 18.
 Rövid leírás: A régi kolóniákban megy a tűz- és földidomár együttműködés, ám a köztük és a nem-idomárok között lévő feszültség kezd erőszakossá fordulni.

 Cím:A:TLA: Team Avatar Tales
 Formátum: képregény antológia
 Megjelenés2019. január 2./15.
 Rövid leírás: Az Avatar Csapat néhány kalandját összefoglaló gyűjtemény.

 

 

 Cím: LoK: Turf Wars Library Edition
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. március 26.
 Rövid leírás: A Hatalmi harc trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part Two
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. április 16.
 Rövid leírás: Az Egyensúlyhiány trilógia második része.

 

 

 Cím: LoK: An Avatar's Chronicle
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korra Avatar kalandjaira visszaemlékező gyűjtemény.

 
 
 
Cím: LoK: Ruins of the Empire Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korrának el kell döntenie, kiben bízon, hiszen a Föld Királyságának jövője a tét.
 

Cím: A:TLA: The Rise of Kyoshi
 Formátum: regény
 Megjelenés: 2019. július 16.
 Rövid leírás: A Kyoshi duológia első része, amiben a legendás Avatar korai éveivel ismerkedhetünk meg.

 

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: Avatar Comics

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu