Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Történet

Avatar
The Last Airbender
- aka -
The Legend of Aang

 Víz. Föld. Tűz. Levegő. A világon négy nép él, a négy ősi elem szerint. Így az északi és a Déli-sarkon a Víz Törzsei, keleten a Föld Királysága, nyugaton a Tűz Népe, és a négy égtájon négy Levegő Templomban a Levegő Nomádjai. Minden népben élnek kiválasztottak, idomárok. Az idomárok képesek irányítani saját népüknek elemét. Azonban csak egy ember van, aki képes mind a négy elemet irányítani. Ő az Avatar. Az Avatar a béke fenntartója a világban. Mindig csak egy Avatar van, aki halála után reinkarnálódik egy másik elem népében.
 Éppen egy tűzidomár Avatar, Roku volt a négy elem mestere, amikor egyszer csak eltűnt. 12 évvel később Tűz Ura Sozin, a Tűz Népének vezére háborút indított a többi három nép ellen egy üstökös segítségével, ami hihetetlen erőt adott a tűzidomároknak. Sozin lerombolta a Levegő Templomokat, abban a reményben, hogy elpusztította az új Avatart. De az Avatar nem lett meg.

 100 évvel később, már szinte senki sem reménykedett abban, hogy az Avatar valaha is visszatér. Ekkor találta meg a Déli Víz Törzsében Katara, az ifjú vízidomár és bátyja, Sokka az új Avatart, a 12 éves Aangot. Aangnak nincs könnyű dolga, mint utolsó légidomár, hiszen a világ helyzete 100 év alatt csak romlott. Nyáron az üstökös visszatér, és a jelenlegi Tűz Ura, Ozai fel fogja használni erejét, hogy befejezze azt, amit nagyapja elkezdett. Az ifjú Avatar, Aang feladata nem más, mint megtanulni a többi 3 elem irányítását a nyár végéig, és véget vetni a háborúnak. Hősünk viszont nincs egyedül, útja során segítik barátai is. Közben pedig új barátokat szerez, új ellenségeket, és régi kötelékeket erősít meg.

Készen állsz, hogy az egész világon elismert sorozat segítségével a négy őselem és az Avatar világának részese legyél?


1. Könyv: Víz
 A történet a Déli Víz Törzsében kezdődik, ahogy az éppen veszekedő Katara és Sokka megtalálják a jégbefagyott fiút. A fiúról kiderül, hogy nem más, mint az új Avatar, aki 100 évvel ezelőtt eltűnt. Ő Aang, az utolsó levegőidomár, akire bizony kemény feladat vár: elsajátítani a többi 3 elem irányítását a nyár végéig, és megállítani a hatalomra törő Tűz Népét. Szerencséjére vele tart 6 lábú repülő bölénye Appa, és két társa, Katara és Sokka, akik út közben a családjává válnak.
 Ahogy az évad címe, "víz" is mutatja, a fő téma a víz eleme. Aangnak először a vízidomítást kell megtanulnia, de mivel a Déli-sarkon Katara az utolsó vízidomár, és ő sem tanult senkitől sem, ezért útjuk a fél világon át vezet, a déliről az Északi-sarkra. Feladatukat nehezíti Zuko Herceg, a Tűz Népének száműzött hercege, aki becsülete érdekében üldözi az Avatart. Így hát a fáradalmas út közben találkoznak hurrikánokkal, harcos nőkkel, egy dilis öreg királlyal (aki ijesztően ismerős), egy szellem-szörnnyel, kalózokkal, tizenéves lázadókkal, két törzzsel, akik között folytonos viszály uralkodik, egy titokzatos kék álarcos férfival, egy jósnővel, egy áruló tűzidomárral, és a Levegő Templomának új lakosaival. Ám amikor elérik céljukat, az Északi-sarkot, intő figyelmeztetést kapnak, hogy az idejük rohamosan fogy.

2. Könyv: Föld
 Miután hőseink elhagyták az Északi Törzset, új kalandok elébe néznek. Aangnak új elemet kell megtanulnia irányítani, és ez nem más, mint a föld. Appa hátán tehát a Föld Királyságába utaznak. Ott viszont rájönnek, hogy a barát könnyen lehet ellenség, az ellenség pedig barát. Aang először öreg barátját, Bumit jelöli ki, mint földidomár mesterét, ám útját állja a Tűz Népe, és Zuko húga, Azula. Azula szándékai pedig komolyak, így a csapatot most már nem csak Zuko, de Azula is üldözi. Új tanár kell Aangnak, méghozzá minél hamarabb, hiszen az üstökös közeledik. Az új tanár személyét egy fiatal, de kemény harcosban leli meg az ifjú Avatar, akit a Vak Bandita néven ismernek. Ki ő? És képes lesz megtanítani Aangnak még időben a földidomítás ősi művészetét? Kiderül a népszerű sorozat második évadában, ahol a kalandok folytatódnak!
 Ezzel együtt a második évad sokban eltér az előzőtől, hiszen a csapatnak több nehézséggel kell szembenéznie, mint eddig bármikor. A problémákat fokozza, hogy bizony a világon eddig a legbiztonságosabbnak hitt város, a hatalmas Ba Sing Se sem teljesen az, aminek látszik. A város falain belül talán több veszély vár Aangra és barátaira, mint a falakon kívül. De mindez teljesíthető a 12 éves Avatar számára? Egy biztos: a történet ebben az évadban sorsdöntő fordulatokat vesz, amiket nehéz lesz helyrehozni.

3. Könyv: Tűz
 Még több kaland, még több ellenség, és még több harc! A befejező évad az előző kettőt felülmúlva tárja elénk a titokzatos Tűz Népét. Mert ha Aang időben meg akarja állítani Tűz Ura Ozait, akkor cselekednie kell. De hol találhat tűzidomár mestert? Egy olyan mestert, aki nem ellene, hanem vele van? Ha Aang nem találja meg mesterét, akkor tűzidomítás nélkül kell szembeszállnia a Tűz Urával, már pedig az nem lesz kis ütközet!
 De nem csak a tűzidomítás az Avatar legnagyobb gondja. A tűz évada a Tűz Népének földjén játszódik, ahol kemény megpróbáltatások várnak mindenkire, aki beteszi oda a lábát. Senki sem ússza meg, mindenki átesik egy kisebb nehéz korszakon az évad folyamán. De milyen próbák várnak hőseinkre? És mégis ki segít nekik?
 Az évad egyik sajátossága, hogy részekre lehet bontani az egészet. Az első részben felidézhetjük, milyen volt az első évad, amikor minden nap más és más kalandok vártak az Avatarra. A második részben a második évadban látott csatákat idézhetjük fel, ahogy hőseink a túlélésért és a békéért küzdenek. Régi barátok visszatérnek, régi ellenségek megváltoznak. Amire eddig csak kerested a választ, de sehol sem kaptad meg, azt a sorozat záró évadjában megtalálod! És a fináléra csak egy kérdés marad: képes Aang legyőzni a Tűz Urát, vagy az üstökös után mindennek vége? A válasszal együtt rengeteg újdonság vár a tűz évadjában! 


By: Szofi11       Ellopni szigorúan tilos!

 
Hirdetés
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

Cím: LoK: Turf Wars Part One
Formátum: képregény
Megjelenés: július 26.
Rövid leírás: Korra ás Asami egy párként térnek vissza a Szellemvilágból... és a Köztársasági Városban nem találnak mást, csak politikai katyvaszt és ember vs. szellem konfliktust!

 

Cím:A:TLA: North and South
Formátum: keménykötésű könyv
Megjelenésoktóber 25.
Rövid leírás: Az Észak és Dél trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

Cím: LoK: Turf Wars Part Two
Formátum: képregény
Megjelenés: 2018. január 30.
Rövid leírás: A triádok fenyegetik a közbiztonságot, Zhu Li indul a választásokon és Korra küzd azzal, hogy mindezek mellett Avatarként pártatlan maradjon.

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Zárás: ???
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra

Amerika:
Sorozat:
The Legend of Korra

Következő: -
Hol? -
Mikor?-
 

Magyarország:
Sorozat: -
Következő: -

Hol? -
Mikor? 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!