Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

201: Lázadó Szellem (értékelés)

  Elkezdődött hát a második könyv, így újra itt az értékelés ideje is. Újfent spoileres kritikát várhattok tőlem minden részre vonatkozóan, így előbb illik megnézni az epizódot, aztán kattintani a továbbra. Értékelni ti is tudtok, vagy hozzászólás formájában, vagy oldalt aszavazásnál. A második részről valószínűleg holnap érkezik értékelés.

 Tavaly inkább leírtam, mi minden történt, és összegeztem, most azonban ezt nem tenném meg, inkább részeket emelek ki, és igazából kritizálok.

 Aang Családja
 Valószínűleg nem ez kellene legyen az első szempont, nekem mégis erről van kedvem írni elsőként. Végre megismerkedhettünk Kyaval és Bumival is közelebbről, aminek én például nagyon örültem. Kya hasonlít legjobban Katarára, ami elég egyértelmű volt, bár Tenzin örökölte a komolyságát. Bumi inkább nagybátyjára hasonlít, így a három testvér olyan képet ad, amilyet az eredeti sorozat első évadjában láthattunk, amikor az Avatar Csapat még trió volt. A testvéri viszály jellemző rájuk, ami igazából jó motívum, bár a következő kép Katara reakciójáról összetörte a szívemet:

Talán még jobban, mint az, amit a testvériségről mondott.
 Ám nem csak a Kataang "gyerekek" veszekednek, hanem Tenzin lányai, Jinora és Ikki között és élesebb konfliktus látható, mint amit az első könyv során megszokhattunk. Mindketten nőttek egy kicsit, azt hiszem, emiatt nem igazán kell aggódni. És ha már Jinora, akkor érdekes, hogy valószínűleg nagyobb szerepe lesz, hiszen már a második epizódban láthattuk, hogy érdeklődik nagyapja hagyatéka iránt.
 Tenzint természetesen én is sajnáltam, amikor Korra kecsesen kidobta, de erről még írni fogok az Avatar jellemzésénél. Külön Tenzinről annyit, hogy imádom az új dinamikát, amit a testvérei hoznak a képbe. Az ötvenes-hatvanas éveikben úgy viselkednek, mint a gyerekek, és ez nagyszerű.

 Egyesült Köztársaság
 Rögön megakadtam az emlékeztetőben azon, hogy tanács helyett elnöke van a köztársaságnak. A neve egyébként Raiko, és nem idomár. Hát ez lett az eredménye Amon forradalmának. Megjegyzem, más nem nagyon, de ennek is lesz külön téma. A részletekre legalább még mindig figyelnek, hiszen Tenzin köpenyén levél látható a tanács jele helyett:

 Egyelőre ennyit láttunk a Köztársasági Városból, de biztosítottak róla, hogy a főszereplők még visszatérnek.

 Déli-sark
 Nagy örömömre szolgált, hogy végre láthattuk a Déli-sarkot a táboron kívül is. 70 év alatt bizony megváltozott, egy kis faluból igazi városállam lett, ahogyan északi testvére. Apropó észak...

 Unalaq és Tonraq
 Inkább a következő fejezetben tudtunk meg többet Korra nagybátyjáról, de a konfliktus a két testvér között itt is érezhető volt. Nem csoda, hogy ebből polgárháború fog kialakulni.

 Folytatólagosság
 Igenis fontos, hogy ne egy különálló évadot kapjunk, hanem lássuk a karaktereken, a környezeten, hogy egy anti-idomár forradalom után járunk. Az első évadban Korra legyőzte ugyan Amont, ám utána elvesztette erejét. Persze, egy kis Deus Ex Aang után visszakapta, de ettől még ott volt a nagy dráma, legalább két percig. Ehhez képest a világ hat hónap után teljesen ugyanolyan, Korra visszaállította a megfosztott idomárok erejét (néhány triád tagot kivéve), és mintha nem történt volna semmi. Hiányoltam a fejlődést, a történtek súlyát, főleg Korrán. Kitűnő példa volt rá, amikor Tenzin próbálta győzködni, hogy annyi mindenen estek már túl együtt, és a fiatal Avatart mindez nem érdekelte.

 Karakterek
 Korra
 És akkor maga az Avatar. Nagyon remélem, hogy az évad hátralévő részében nem fog így viselkedni, mert konkrétan idegesített a főszereplő, ami egy sorozatnak sem tesz jót. A viselkedése Tenzinnel, Tonraqkal, és Makóval szemben irritáló volt. Tenzint, mint tanárt, és nem utolsó sorban mint barátot kellene tisztelnie, ehhez képest leváltotta Unalaqra. Lehet, hogy azért, mert a törzsfőnök személye is zavar, de ez a cselekedet már-már felháborított. Tudom, tudom, kellett a plothoz. És talán még Tonraqkal szemben is jogos a dühe, pláne, hogy kiderült, ő tartotta elzárva a világtól annyi éven át. Na és Mako? Az első évad után nem hittem volna, hogy védeni fogom, mint barát egy kapcsolatban, de hát... Asamival a kapcsolatuk elég rendezetlen és csúnya véget ért, majd a 'Big Damn Kiss' keretein belül a tűzidomár Korrával jött össze. Azért, ahogyan a Sato lányt otthagyta, Makót rengetegen támadták. Ehhez képest, íme a második könyv, és Mako, amellett, hogy rendőr, próbál igazán jó barát lenni. Korra pedig folyamatosan leszidja, hasznavehetetlenek nevezi, és még Mako érzi rosszul magát. Jó, elég bénácska, de próbálkozik, jobban, mint Asaminál.
Mint írtam, remélem csak a nyomás meg minden, és Korra megváltozik, ténylegesen spirituálisabb lesz, és megtanulja értékelni az embereket, akik körülveszik.

 Mako és Bolin
 Mivel az előbb már leírtam Makót, csak annyit tennék hozzá, hogy nagyjából ez volt a szerepe, a barát, a szerelmi szál. Az első jelenetekben láthattuk badass rendőrként, de utána más nem nagyon volt. Mivel rendkívül érzékeny vagyok a karakterekre illetve azok szerepeire, így zavart, hogy csak ennyi volt. Katara soha nem alacsonyodott le a szerelmi szál szintjére, mindig volt valami saját története, nem volt soha csak "az Avatar barátnője".
 Bolin, szegény Bolin. Amellett, hogy bent tartották a Tűzmenyétek csapatában, vele sem történt sok dolog. Komikus figuraként szolgált még akkor is, amikor Eska "magáévá tette", és őszintén szólva néha már túlságosan ráerőltették a vicces srác szerepét. A legjobb jelenete az epizódban, nos, az én szememben a Varrickkal illetve  Asamival való találkozás volt. Bár ott a cél Varrick bemutatása és Asami próbálkozásai voltak, hogy visszaállítsa a Jövő Iparának fényét, Bolin ott volt egyedül önálló karakter.

 Asami
 És akkor Asami Sato, azzal a kemény két jelenetével (a két részben összesen). A bevezető nagyszerű volt, ahogyan mutatták a Krew négy tagját, és hogy miben ügyködnek. Ami ennél is jobb lett volna, ha a Déli-sarkon újra találkoznak, és tádá, Avatar Csapat! De nem, Asami hátraszorult az üzletasszony szerepébe, és még ott sem láthattuk sokat. Valószínűleg a polgárháborúban legalább mint pilóta részt fog venni, de ezt a két részt az sem fogja jóvá tenni.

 Mellékszereplők illetve az újak
 Desna és Eska párosáról inkább a következő résznél fogok írni, most inkább Varrickkal folytatnám. Dinamikus karakter, sok potenciállal, és bár őt sem láttuk sokat, azért remélem lesz még szerepe.

 Összegzés
 Tulajdonképpen, az alapokat lefektetni jó volt. A karakterek fejlődését nagyon hiányoltam, de bízom abban, hogy az még hátravan, és csak egy bevezető volt. A zene még mindig fantasztikus, a grafika szintén (bár sok volt a CGI).

Értékelés: 5/10

2013.09.15. 16:27, szofi11 Vissza a bloghoz
8 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.09.23. 16:22
Evelin

Nekem csak az nem tetszett benne, hogy Korra azonnal tudott már avatárállapotba lépni és nem szenvedett annyit, mint Aang. Korra stílusával is van egy kis gond, mert ha így folytatja akkor nem marad senkije. Én személy szerint nem dobtam volna csak úgy el Tenzint, hiszen mennyi mindenen mentek keresztül. És egy nagyon fontos karakter hiányolok még: Lint. Őt még csak meg se említették. Remélem majd a polgárháború alatt lesz egy kis szerepe. Annyira nem tetszik az sem ahogy Eska bánik szegény Bolinnal.

Idézet
2013.09.18. 14:37
szatyor18

Ne is mond Szofi11, tényleg elég elszomorító kép, de ugyanakkor szép is.

Sajnálom, Katarát, nehéz lehet neki ilyenkor, hogy nincs ott vele Aang...

Idézet
2013.09.16. 17:27
Aryon

Sziasztok. Nekem mindent egybevéve tetszett az első két rész de szerintem is túl gyorsan haladnak. Én anno azt szerettem Aangéknál hogy rártek mindenre nem erőltették túl az akciót meg a történetet mégis élvezhető volt. És jól látom mintha Korránál az avatárállapot gyengült volna Aanghoz képest? Még egy dolog de szerintem ez a 2. rész jellemzésében benne lesz: Kyát és Bumit kicsit sajnáltam mikor a légtemplomban rögtön letámadták őket hogy Aang gyerekei és légidomárok. Az ő életük se lehetett könnyű biztos mindenki Tenzin körül forgolódott mert hogy ő légidomárnak született. Biztos lesznek még itt testvéri ellentétek.

Idézet
2013.09.16. 16:37
Emesherly

Szerintem teljesen igazad van. Nekem leginkább az nem tetszett ahogy a szellem átjárónál viselkedett Korra. Valahogy Ez az első rész nem fogott meg, pedig annyira vártam...

Idézet
2013.09.16. 16:36
ZUko21

A szereplőkkel nekem is problémáim voltak. én korráról sokszor elfelejtem h ő az avatar... egyáltalán nem úgy viselkedik ahogy kéne, önfejű és csak a kalandok érdeklik és az apjával is úgy bánik mint egy ronggyal.  ami nálam még egy kicsit zavaró volt h túl gyorsan mégis vontatottan mentek az események. A párbeszédek sem voltak vmi briliánsak. viszont örülök h most több akció jelenetet látthatunk. nekem  második évad témája jobban tetszik mint az elsőé és remélemh jobb is lesz. 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hatalmi harc 1.rész


 

 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
Facebook:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: december 18.
 Rövid leírás: A régi kolóniákban megy a tűz- és földidomár együttműködés, ám a köztük és a nem-idomárok között lévő feszültség kezd erőszakossá fordulni.

 Cím:A:TLA: Team Avatar Tales
 Formátum: képregény antológia
 Megjelenés2019. január 2./15.
 Rövid leírás: Az Avatar Csapat néhány kalandját összefoglaló gyűjtemény.

 

 

 Cím: LoK: Turf Wars Library Edition
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. március 26.
 Rövid leírás: A Hatalmi harc trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part Two
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. április 16.
 Rövid leírás: Az Egyensúlyhiány trilógia második része.

 

 

 Cím: LoK: An Avatar's Chronicle
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korra Avatar kalandjaira visszaemlékező gyűjtemény.

 
 
 
Cím: LoK: Ruins of the Empire Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korrának el kell döntenie, kiben bízon, hiszen a Föld Királyságának jövője a tét.
 

Cím: A:TLA: The Rise of Kyoshi
 Formátum: regény
 Megjelenés: 2019. július 16.
 Rövid leírás: A Kyoshi duológia első része, amiben a legendás Avatar korai éveivel ismerkedhetünk meg.

 

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: Avatar Comics

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu