Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

110: Fordul a Kocka (értékelés)

Sajnálom, hogy csak most, de higgyétek el, volt rá okom, amit az értékelés végén el is árulok. Ahogy az epizódok jobbak és jobbak lesznek, egyre inkább átgondolom az eddig adott pontokat, és ha lehet, ennek 10-ből 11-et adnék, de hát... Természetesen most is itt az előző fejezet értékelése szerintetek, véleményen szerint elég meggyőző:

  • 1 pontos 2 ember szerint
  • 4 pontos 1 ember szerint
  • 6 pontos 3 ember szerint
  • 7 pontos 2 ember szerint
  • 8 pontos 19 ember szerint
  • 9 pontos 15 ember szerint
  • 10 pontos 162 ember szerint

Köszönöm mind a 204 szavazatot!

Otthon, édes otthon
 Bár imádom a Makorra momentumokat, Asamit nagyon sajnálom, és remélem, hogy túlteszi magát Makón. Mondjuk Bolin segítségével... nagyon ráálltam erre a Bosami shipre. De félretéve a tini szerelmet, a családi meghittség még jobb volt. Egyszerűen kirázott a hideg az összes ilyen jelenetnél, olyan megható volt. Azt meg előre sejtettem, már az évad elején megmondtam, hogy a legnagyobb balhé közepén fog megszületni a gyerek. De ezt csak később.

A vég kezdete
 A Tűz Népének késviselője na meg a férje azért komolyak voltak, és örülhet Amon is, hogy a Hadnagy végre elvégzett egy munkát, ám Tenzint nem tudja legyőzni pár Egyenlőségi. Meg a Satobotok sem. Sem a chi-blokkolók. Na jó, azért egy kis segítség az Avatar Csapattól nem árthat. Annyira jó volt mindenki, Bolin, ahogy idomította a földet, Mako, ahogy hárított, Asami, mint sofőr és mint sokkoló, na meg Korra a vízidomítással. Tenzin a csúcs, őt említeni sem kell. A kép Hirsohinál egyszerre cuki, szomorú és elgondolkodtató. Cuki, hiszen láttátok Asamit? Szomorú, mert az édesanyja halott. És elgondolkodtató, hogy Mr. Sato még mindig imádja a lányát, ahogy Asaminak is csak egy apja van. Vajon ki áll át először? Ugyanis meggyőződésem, hogy valamelyik Sato át fog állni a másikhoz. Asami ugye haragszik Makóra, így könnyen befolyásolható a düh és féltékenység miatt. Megjegyezném, nagyon nem szeretném, ha egy szerelmi csalódás miatt Egyenlőségi lenne, kedvelem. A másik oldalon ott van Hiroshi, aki nem hiszem, hogyha esetleg Amon szükség esetén a lányára támadna ne dobná félre a hitét és a bosszúvágyat, és védené meg Asamit. Érdekes, remélem utóbbi lesz.

Rohan és a roham
 Lin részről részre jobb lesz, nem tudok olyan nyelvet, amivel le lehetne írni, mennyire fantasztikus az a nő. Hiába, Bei Fong. Persze ne feledkezzünk meg a légidomár kölykökről. Jinora nagyon komoly volt, Ikki a léglabdán, na meg Meelo a puki idomítással. Ők hárman a legkirályabb trió. Na de hamarosan kvartett, ugyanis a legnagyobb balhé közepén megszületett Rohan (úgy tudtam, hogy egy csata kellős közepén jön a baba). Mint már említettem, ebben a fejezetben több családi pillanat is volt, ez nagyon szép volt, ahogy együtt voltak a kisfiú születésénél.

Szökés és Lin áldozata
 Először is, nagyon remélem, hogy a család a Déli-sarkra vagy Kyahoz megy. Másodszor, a 3. szupercuki családi pillanat volt, amikor Lin visszanézett Pemára és a gyerekekre. Harmadszor, könnyeztem, amikor Amon elvette az idomítását. Annyira... elképesztő volt. Az a semmirekellő, álarcos senki elvette tőle az anyja örökségét! És az a zene, libabőrős lettem. Annyit tudnék írni arról, hogy milyen jó Lin, de ezt mindenki tudja.

II. Iroh Tábornok
 Már akkor sejtettem, amikor Tenzin említette az Egyesült Erők tábornokát. Már régen volt, hogy a Skeletons in the Closet című részben benne lesz Dante Basco, Zuko eredeti szinkronja, és mivel az a következő rész, reméltem, hogy még ennek a végén lesz. És tádá! II. Iroh Tábornok! Na ez adta meg a végső ütést.

Összegzés
 Végig rázott a hideg, iszonyatosan erőteljes epizód volt, egyszerűen nem tudom eléggé hangsúlyozni Lin nagyságát sem. Azért megpróbálom, így az értékelés megírása előtt lerajzoltam az eddig kedvenc Lin momentumomat, illetve itt egy videó is, amit köszönök Adam4-nek, mivel ő ajánlotta.

Értékelés: 11/10 (ennél jobban nem tudom kifejezni az érzelmeket, amiket ez a fejezet váltott ki)

2012.06.17. 20:41, szofi11 Vissza a bloghoz
13 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.06.20. 12:21
Elementalist

Mi az, hogy Amon szemfényvesztő? Ha ez lenne akkor nem bírná elvenni más képességét. igenis képes elvenni más erejét. Az oké, hogy másképp csinálja de ettől még nem szemfényvesztő...ha az Avatar veszi el más képességét szerintem azt is vissza lehet nyerni, bármi lehetséges. (bár lehet nem lesz igazam :S )

Szerintem Amon egy járatos energibender, de aztán kitudja...

 

 

Idézet
2012.06.18. 20:52
AAA

Szerintem is tuti, hogy valahogyan visszakapják az idomításukat, mert tényleg sokat beszéltek arról mennyire más a két technika Aang és Amoné között, és ha így megy tovább tényleg nem maradna idomár, az meg nem lehetséges!!!

Idézet
2012.06.18. 19:37
dia552

100, hogy Lin és mindenki vissza fogja kapni a képességét.! a két kezemet rá és figyeljétek meg, így lesz! ha nem most, hát a köv. évadban! annyira nyomatják a sorozatban az idomár képesség elvevését! annyi benne a rejtett utalás: direkt kitérnek rá nem is egyszer, részletesen bemutatva 1-1 epizódban, hogy Aang és Amon hogyan veszi el az idomítást! sokat kommenteltük azt, hogy a chakrák elhelyezése hol van a testben és hogy mi a különbség abban, ahogyan Aang és Amon veszi el az idomítást (egyik a tarkót, másik a szivet érinti).. sztem Amon közönséges szemfényvesztő és egyetértek azzal az állítással, hogy az ,,elvett képesség" visszafordítható, ha az alany képes túlteni magát a depresszión és a sokkon és újra megtalálja a lelki békéjét...

szegény kis Rohan.. milyen szép, sűrű, hosszú haja van, amitől majd meg kell válnia... :P észrevettétek, hogy minden légidomár gyereknek más szeme van? Jinora: valószínüleg Pema öröksége, gyönyörű barna színe van... Ikki le se tagadhatná Aang szürke szemeit, Meelo Kataratától örökölte ezt a kékséget, na de Rohan zöld szeme? az is Pema családjának a génje volna? Lin pedig Toph szép zöld szemeinek örököse, persze és nagyon helyesen...

sztetek Bumi, Kya, részt fog venni a harcban? és ha már itt tartunk, Zuko lánya? korban Tenzinékkel egyidős, miért ne? ők miért nem jelentkeztek eddig? miért nem segítenek Tenzinnek és a városnak? igaz, már eddig is belezsúfoltak egyre több és több újabb embert, na de hogy pont azokat a szereplőket hagyják ki, akikre mindenki a legjobban kíváncsi volna...

és igen, tény, hogy Katara sokat bénázott, ezt nem is vitatom, nem is kevés ideig, na de neki senki se volt, aki segíthetett volna, (nem úgy, mint Korrának, aki egész életében eddig mást se csinált, csak edzette magát) még  az alapokat is szinte teljesen magától sajátította el, és a véridomítást egy pikkpakkra elsajátította, itt a nem mindegy! még a Lótuszőrség is: nem rosszak, és legyek kukacoskodó, de akkor is jobbak lehetnének, ha már elvileg (!) olyan kiválóak, hogy belekerülhessenek a Lótusz rendjébe, akinek a legfontosabb feladata az Avatar védelme... és az sem tetszik, hogy Amon emberei csak úgy egyszerűen tudnak sokkolni embereket.. oké, én is azonnal térdre esnék annyi áramtól, na de egy vérbeli idomárnak ezt bírnia kellene, márcsak a harci stílusuk miatt is! ha mást nem, hát sikeresen hárítani ezeket a támadásokat! a nemidároknak csak a chi blokkolást tartom eredetinek, totál fair lépés és igenis, a nemidomárok is legyenek különlegesek, ez nagyon jó ötlet volt az alkotóktól!

a 12 részből sajnos ha csak Tenzinre és Linre fókuszálok, ha a harcaikra gondolok, nem az jut először eszembe, hogy hű, de fasza, amit csinálnak, hanem hogy szinte minden részben újra és újra elbuknak, és csak a véletlennek, vakszerencsének vagy a segítségnek köszönhetik, hogy mindig megússzák! Lin viszont már számtalanszor bizonyított ennek ellenére, és ha legyőzték, az mindig túlerő miatt volt, ezt elismerem, de Tenzinnel már nem tudok ilyen elnéző lenni.. legyen tökösebb, belevalóbb, harciasabb és fitogtassa igenis a légidomárságát! király tanár, és jó idomár, de egyébként.... Még Meeloban is több a spiritusz!

és keveseltem a megkapott infot a látomásokról: erről ki mit gondol? tényleg az egész víziónak a lényege a 8 rész alatt annyi lett volna, hogy Tarrlok Yakone fia?! tényleg csk ennyit akart üzenni Aang Korrának ilyen görcsösen? vigyázz Tarrlokkal, mert véridomár?! ennyi?!?!? hiszen a sztori szempontjából ez nem lényeges, mert Amon miatt sanszos volt, hogy Tarrlok is elveszti majd a képességét, akkor meg minek kellett ennyire ráfókuszálni erre a témára?! sztem ennek még van jelentősége, mégpedig az idomítás elvevése: sztem Aang így próbálja vhogy tudatosítani Korrában, hogy amit Amon csinál, szemfényvesztés, nem igazi idomár képesség elvevés...

Idézet
2012.06.18. 19:12
Timpa

Én azért rendesen bőgtem ezen a részen. Nem igazán szeretnék minden egyes részletet kommentálni, csupán egy-két dolgot akarok megjegyezni. Először is, ha Iroh szabad, akkor én egy Iroh és Korra párért szurkolok. Másrészt, ez az idomítás elvétel. Szerintem visszafordítható folyamat, szerény véleményem szerint valamit blokkol az idomárokban, amit vissza lehetne fordítani. Bár én csak reménykedem ebben, hiszen így Lin visszakaphatná a képességét. 

Idézet
2012.06.18. 18:27
Capri

EZ A LEGJOBB RÉSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!Maximális pontszámot adna Puzsér Róbert. XD

 Hugommal együtt 2x néztünk meg egymás után :)

 

Jobb lenne, ha 24 részes lenne az évadok. Mint az előző Avatárnál.

MÁS:

Korranation tumblr oldalon találtam, h kérdezni lehet a sorozat készítőitől, Mike-tól és Bryan-től, angolul a neten. Hamarosan válaszolnak. Jó lenne a válaszokat magyarul elolvasni az érdekes, extra információkat is. (pl. megkérdezték h ki Lin apja, mi a 2. könyv címe, látni fogjuk-e újra Zukót stb.)

Köszönöm!


Válasz:

Láttam, és biztosíthatlak, hogy amint kint lesznek a válaszok magyarul fogom kiírni nektek :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Hirdetés
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

Cím: LoK: Turf Wars Part One
Formátum: képregény
Megjelenés: július 26.
Rövid leírás: Korra ás Asami egy párként térnek vissza a Szellemvilágból... és a Köztársasági Városban nem találnak mást, csak politikai katyvaszt és ember vs. szellem konfliktust!

 

Cím:A:TLA: North and South
Formátum: keménykötésű könyv
Megjelenésoktóber 25.
Rövid leírás: Az Észak és Dél trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

Cím: LoK: Turf Wars Part Two
Formátum: képregény
Megjelenés: 2018. január 30.
Rövid leírás: A triádok fenyegetik a közbiztonságot, Zhu Li indul a választásokon és Korra küzd azzal, hogy mindezek mellett Avatarként pártatlan maradjon.

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Zárás: ???
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra

Amerika:
Sorozat:
The Legend of Korra

Következő: -
Hol? -
Mikor?-
 

Magyarország:
Sorozat: -
Következő: -

Hol? -
Mikor? 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha