Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

411: Kuvira Áldozata (értékelés)

 Pénteken eljön a finálé, a végső két epizód, ám előtte még itt van nekünk egy 11. fejezet. Kuvira Áldozata, nézzük, mi volt az.

 Mindenki a városban, Kuvira is oda tart seregével, így minden készen áll az utolsó csatára. Itt még inkább csak előkészültünk rá, de majd pénteken... Őszintén szólva, kicsit unom ezt írni. Elképesztő epizód volt, izgalmas és gyönyörű, de tulajdonképpen ugyanaz a helyzet, mint az előzőeknél: na majd legközelebb, na majd a finálénál. Nagyon remélem, hogy az a finálé tényleg olyan ütőképes lesz, hogy megérte az időhúzás. De mindegy is, egyelőre maradjunk ennél a résznél.

 Mint mondtam, tényleg mindenki a városban, és ebbe beletartoznak régi ismerőseink is. Azért ezzel kezdem, mert különösen megmelengette szívemet az a néhány régi arc, aki visszaköszönt egy-egy cameóra. Tahno és a bandája, a hajléktalan és a rendőr, a boltosok, mind régi arcok még az első könyvből. Az előző sorozat is nagyon jól összehozta régi szereplőit az utolsó könyvre, és ez teljesen itt sem maradt el. Ugyan nem voltak hihetetlenül fontosak akkor sem, azért mindig jó kicsit nosztalgiázni a nagy izgalmak közepette, és visszagondolni a kezdetekre. Egy másik régi szereplő, aki még a Levegő könyvében jelent meg és itt újra feltűnt Hiroshi Sato volt. A feltaláló még az 5. fejezetben tért vissza, pontosabban lánya ment el hozzá, és ezzel együtt elindult a megbocsátás útján is. Azóta sem láttuk, ám nem hinném, hogy csak két jelenetre hozták volna vissza Mr. Satót. Ha meg mégis, akkor legalább ezt a régi arcot is láttuk, és az évad motívumát, a megbocsátást is erősítettük. II. Iroh tábornok is elmondott két mondatot, így aztán tényleg kész volt ez első könyv hangulata. Ami nem is véletlen, hiszen minden itt kezdődött, a Köztársasági Városban, az első könyvel, és azt hiszem jó, hogy itt ér véget. Persze nem lehetnek civilek a csatatér kellős közepén, ezért evakuálni kellett a hatalmas metropoliszt. Ebben Wu Herceg és Pema segítettek, és így jöttek a képbe a fent említett régi arcok is. Továbbá Wu karaktere is sokat fejlődött, megtalálta, mihez ért, és végre valami hasznosat is csinált, és Pema is sokkal több időt kapott a képernyőn, mint egyébként. Ami kissé szomorú, hiszen benne volt vagy három jelenetben, de tudjuk, hogy nincs mindenre és mindenkire idő.

 Maga a csata előkészítése, a csapatok felállása és Kuvira hatalmas gépezetének bemutatása főleg a szemnek volt gyönyörű, illetve a fülnek. A hátterek egyszerűen csodálatosak voltak, a felkészülés folyamata pedig izgalommal töltötte el a nézőt, ami persze csak fokozódott, ahogyan megláttuk az óriási mechát. Kicsit sajnálom, hogy úgy volt, az Avatar Csapat elindul egy külön bevetésre, megint ők négyen, aztán nem lett belőle semmi, de jobban belegondolva jó ez így a városban. Csak remélem ebből nem lesz megint 2. évad finálé szinten az, hogy csak úgy elfelejtünk embereket. Ami pedig magát a fegyvert illeti, hát... Olvastam, hogy mások szerint túlzás. Én is kicsit ledöbbentem, bár úgy gondolom, hogy pont ez a cél. Kuvira túlzásba esett, ilyen hatalmat nem szabadna birtokolnia, és ebből a szempontból hatásos megoldás ez a szuperfegyver, ami számunkra olyan hihetetlen.

 És ha már Kuvira, akkor beszéljünk arról, hogy hogyan nyert értelmet a rész. Valamilyen szinten várható volt a cím alapján, hogy a Nagy Egyesítő képes lenne beáldozni saját vőlegényét a siker érdekében, de ettől függetlenül nem volt éppen kiszámítható, és mindenképpen hatásos lépés volt így, a finálé előtt. Baatar junior egy fokkal érdekesebb karakter lett így, hogy elárulták, és kíváncsi vagyok, hogy hajlandó lesz-e elárulni titkait. A Beifong család sorsa úgy általában érdekesen alakult, úgyhogy remélem a lezárás is hasonlóan kielégítő lesz.

 Az meg, hogy Kuvira hogyan volt képes ilyen döntést hozni meglehetősen egyszerű. A hatalom korrupttá tesz, és 3 év után Kuvira sem képes leállni, neki minden kell. Ettől függetlenül hiszem, hogy szerette ő Baatart, viszont tényleg úgy gondolta, hogy ez az egyetlen megoldás. Kuvira ugyanis fél Korra erejétől, hiába tagadja, pontosan tudja, hogy ő az egyetlen, aki képes megállítani. Ezért aztán amikor adódott egy lehetőség, hogy kiiktassa, akkor megragadta. Izgalmas lesz ez a végső csata kettejük között, és bár tudjuk, hogy valószínűleg Korra fog nyerni, azért nem mindegy, hogy hogyan, és milyen áron.

 Rövidebb témáink között szerepel Varrick és Zhu Li találkozása, illetve a cliffhanger, ami a fináléból előkerült klip miatt nem is annyira cliffhanger. Előbbihez csak annyit fűznék hozzá, hogy vártam volna, hogy Varrick tényleg megbecsülje azt a felbecsülhetetlen kincset, ami Zhu Li, ehelyett inkább poénra ment az egész. Nagyon remélem, hogy lesz értelme annak, ahogyan kettejük fejlődése és kapcsolata alakult, és hogy a fináléban azért nem hagyják ennyiben őket. És ami utóbbit, Kuvira áldozatát illeti, szerintem nagyon hatásos függővég... lett volna. Éppen elkezdtem gondolkozni azon, hogy mi van, ha meghal valaki, elvégre ez finálé, és itt mindent lehet, amikor előkerült a klip, amiben mindenki túlélte. Még halhatnak meg emberek, és egy részem akarja is, hogy hatásos legyen, de sajnos ezt a lezárást így kicsit elrontották. Bár, erre is csak azt tudom mondani, hogy valószínűleg a Nick hibája volt.

 Talán kissé negatívra sikeredett, viszont csak azért vagyok szekptikus, mert van hátra 45 perc, és rengeteg tennivaló. Ennek ellenére minden hitem Bryke-ban, és abban, hogy méltó befejezése lesz a kedvenc sorozatomnak valaha. Plusz, maga a rész erős volt, tele hátborzongatóan jó pillanatokkal, és magával ragadó hangulattal.

9/10

2014.12.15. 15:00, szofi11 Vissza a bloghoz
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.12.15. 21:39
Nonbender Sokka

Nekem az jött le a következő rész klipjéből hogy Baatar Jr. nincs a legjobban... Egyébként megint jó kritika lett, ebben több a negatív dolog, de ez sem baj. Köszi! :)


Válasz:

Igen, igazából jogos, de nem halt meg :D Vagy még nem. Csak pl. rögtön a rész után mentek a találgatások, hogy esetleg meghalt valaki, miközben ennyire nem volt súlyos. Jobb lett volna hagyni most ezt a klipet.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hatalmi harc 1.rész


 

 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: december 18.
 Rövid leírás: A régi kolóniákban megy a tűz- és földidomár együttműködés, ám a köztük és a nem-idomárok között lévő feszültség kezd erőszakossá fordulni.

 Cím:A:TLA: Team Avatar Tales
 Formátum: képregény antológia
 Megjelenés2019. január 2./15.
 Rövid leírás: Az Avatar Csapat néhány kalandját összefoglaló gyűjtemény.

 

 

 Cím: LoK: Turf Wars Library Edition
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. március 26.
 Rövid leírás: A Hatalmi harc trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part Two
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. április 16.
 Rövid leírás: Az Egyensúlyhiány trilógia második része.

 

 

 Cím: LoK: An Avatar's Chronicle
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korra Avatar kalandjaira visszaemlékező gyűjtemény.

 
 

Cím: A:TLA: The Rise of Kyoshi
 Formátum: regény
 Megjelenés: 2019. július 16.
 Rövid leírás: A Kyoshi duológia első része, amiben a legendás Avatar korai éveivel ismerkedhetünk meg.

 

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra: Turf Wars Part 1

 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!