Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

107: A Következmény (értékelés)

A tegnapi epizód a többi mellett már elérhető HD verzióban a letöltéseknél, és hála a Boukendan stábjának már felirat is van. Eléggé kettéosztotta a tegnapi epizód a rajongótábort, valaki unalmasnak tartotta, valaki örült neki, hogy Sato lebukott, és vannak olyanok, akik még mindig nem hisznek Asaminak. Ha te még nem láttad, irány letölteni, ha meg igen, az értékelés végén kérlek oszd meg mindenkivel a saját véleményedet.

Tarrlok beszéde
 Kivételesen nem Shiro Shinobit hallhatjuk az epizód elején (szegényt sokkolta az aréna elleni támadás) hanem Tarrlok beszéde jelenti "Az előző részek tartalmából" blokkot. Manipulatív politikusunk át akarja venni Lintől a rendvédelem irányítását, mondván a Parancsnok elbukott, hisz nem tudta megvédeni a várost. Hogy ez mennyire igaz, a részből kiderül...

Új lakhely
 Miután Amon és az Egyenlőségiek lerombolták az arénát, a Menyét Fivéreknek új otthont kellett találniuk. Bár Korra szívesen érkezik az infóval, miszerint Tenzin is szívesen látná őket, Asami már felajánlotta, hogy a hatalmas Sato kúriában lakhat a testvérpár. Úri hölgy lévén Asami Korrát is meghívja, aki eleinte hezitál, majd "Pabu" meggyőzi, hogy jó móka lesz.

A KÁPOSZTÁS VÁLLALATOM!
 Eközben Lin Bei Fong Parancsnok a fémidomárjaival együtt rajtaüt Mr. Gan-Lan Káposztás Vállalatán, és bizonyítékokkal támasztja alá, hogy kedvenc káposzta árusunk leszármazottja bizony az Egyenlőségieknek segít.

Egy bukott Pro-idomár
 Korra ezután betéved az őrsre, ahol egykori ellenfelével, Tahnoval találkozik. Az egykoron beképzelt és nagyszájú  Pro-idomár azonban megváltozott: idomítás nélkül csendes, nyúzott, és külsejét is elhanyagolja. Bár korábban ellenfelek voltak, és Tahno csúnyán ráadásul csalással elintézte őt és csapattársait, Korra megsajnálja a fiút.

Sato Kúria
 Mako és Bolin végre luxuskörülmények között élhetik életüket, hála Asaminak és persze az apjának. Korra az elején nem nézi jó szemmel a fivérek új lakhelyét, de aztán Asami megmutatja neki, mire is jó egy satomobil, és ő is kezdi megkedvelni végre Mako barátnőjét. Aztán hősnőnk végre megtalálja a fürdőt (csak 7 epizód kellett hozzá) és csatába száll a púderrel. A sikeres menekülés után meghallja, amint Mr. Sato éppen azt mondja valakinek a telefonban, hogy a Káposztás Testület kihallgatásával időt nyertek, így a hét végén kész lesznek lecsapni. Az Avatar persze rögtön rohan mesteréhez és az immár nem olyan ellenséges Parancsnokhoz az információval, maga mögött hagyva a csalódott Asamit.

Gyanú
 Kedvenc rendőrünk, bár bizonyíték híján vakmerőnek tartja a feltételezést, miszerint Hiroshi Satonak köze van Amonhoz, Tenzinnel együtt elismeri, hogy a sikeres vállalkozónak lenne oka az idomárok ellen szövetkezni. 12 évvel ezelőtt az Agni Kai nevű gengszter triád betört a Sato birtokra, kirabolta azt és az akció közben az egyik tűzidomárjuk Hiroshi feleségét, azaz Asami édesanyját is megölte. Biztos, ami biztos alapon ellátogatnak a birokra, hogy feltegyenek Mr. Satonak pár kérdést. Asamit teljesen kiakasztja, hogy apját gyanúsítják, Mako pedig melléáll, így amikor a Jövőipar gyáraiban sem találnak semmit, a fiú kijelenti, hogyha Korra továbbra is makacsul ragaszkodik abszurd elméletéhez, a barátságuknak vége. Korra, bármennyire kedveli Makót nem hajlandó beadni a derekát. Szerencséjére Hiroshi egyik alkalmazottja elárulja, hogy rossz helyen keresgélt Lin csapata: az igazán gyanús dolgok a Sato villa alatt rejtőznek.

Nem minden az, aminek látszik
 Miután Lin egy Tophtól tanult mozdulattal érzékelte a Sato birtok alatt rejlő alagutat, a rendőrök, vezérük, Tenzin és Korra elindulnak kideríteni, mi is az igazság Hiroshi Satoról. A föld alatt hatalmas "Satobotokat" találnak, amiket még egy fémidomár sem tud idomítani. Kiderül, hogy az egyik ilyen gépezetben maga Hiroshi ül, aki valóban az Egyenlőségiekkel dolgozik már régóta. Mindezt azért, hogy bosszút álljon az összes idomáron felesége elvesztése miatt. A robotok legyőzik hőseinket, és Sato parancsára a chi-blokkolók felpakolják az eszméletükön kívüli idomárokat a kocsikra, hogy elvigyék őket Amonhoz. Szerencsére jön Mako és Bolin, hogy megmentsék őket, ekkor azonban Hiroshi észreveszi őket. A férfi állítása szerint az egész színjátékban a legnehezebb az volt, hogy Asamit egy ilyen tűzidomár patkánnyal kellett látnia, mint Mako. Ekkor azonban jön Asami is, aki nem akarja elhinni, mit tett apja. Hiroshi felajánlja lányának, hogy csatlakozzon hozzá, ám a kapott sokkoló kesztyűvel Asami apjára és a Hadnagyra támad, hogy a csapat el tudjon szökni. A fémidomár rendőröket sajnos nem tudták megmenteni, így Lin úgy dönt, felmond, és a saját módján fogja megkeresni az embereit - a törvényen kívül (anyja lánya). Eközben Korra újra meghívja Makot, Bolint, Pabut, és immáron Asamit is a Levegőtemplom-szigetre, akik elfogadják az ajánlatot.

Összegzés
 Makkora fan vagyok, ám nem utáltam Asamit azért, mert Makoval jár, és most már az egyik kedvenc karakterem lett. Szerettem volna, ha ő is Egyenlőségi, de nem azért, mert akkor ő is gonosz, és akkor szakítanak Makoval, hanem mert szerettem volna, ha Satoékat Amon fenyegeti valamivel, azért dolgoznak neki. Így, hogy Hiroshi halott felesége miatt vetemedett ilyesmire, így sem rossz, és Asami karakterének nagy hangsúlyt adott, hogy képes volt helyesen cselekedni, még akkor is, ha így szembe kellett szállnia mindennel, amiben eddig hitt - ezzel együtt az apjával is. Lin, egyszerűen elképesztő, hogy tud annyira király lenni, mint az anyja. Tenzin végre akció közben is idomított levegőt, itt is látszanak a gének. Bolin és Pabu még mindig imádnivaló, Mako és Korra kapcsolata pedig egyre nyakatekertebb. Mindenesetre az Avarat nem ejtették a fejére, és jó, hogy a dolgok mögé tud látni, mert a Köztársasági Város egyre jobban hasonlít a jó öreg Ba Sing Se-re. Nem minden az, aminek látszik... Ó, és igen, szeretném ha Asami és Korra jóban lennének, és persze Makorra meg Bosami. A Káposztás ember szobra meg... komolyan, most már mindenkinek van, csak Sokkának meg Katarának nem?!

Értékelés: 9/10 (mert Satoéknak így végre van története)

2012.05.20. 14:13, szofi11 Vissza a bloghoz
16 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.05.27. 12:53
kardosbalint95

Hűha, hát szerintem érdekes rész volt. Nekem úgy összességében tetszett. Lin kezd egyre inkább pozitív szereplő lenni a szememben. Az elején nem kedveltem amiért olyan arrongáns Korrával szemben. Tenzin hozta a formáját, ha azt a jelentet láttam volna, azt hittem volna, hogy ez Aang csak idősebben. :D Kedvenc szereplőm, Jinorával és Ikkivel együtt. :P

Satóról nem hittem volna, hogy gonosz, bár tényleg gyanús lehetett volna a túlzott jófejsége. Duplán sajnálom, hogy gonosz lett: egyrészről így jó és modern eszközöket tud gyártani Amonnak, másrészről meg így tuti, hogy Mako és Asami egy darabig még együtt marad.

Ezt a platinás-cuccot nem értőknek: Ezt az átmeneti fémet egy spanyol ember találta meg, valahol Dél-Amerikában és arra figyelt fel, hogy megmunkálhatatlan. Talán emiatt nem tudják idomítani sem, de valamiért olyan érzésem van, hogy Bei Fong meg fogja találni a módját és a sorozat befejezésében (és Amon legyőzésében) tuti szerepe lesz ennek.

A versenypályás jelenet teljesen felesleges "töltelék-jelenet" volt úgy érzem. A többi jó volt.

Így a végére: a káposztás barátunknak miért van szobra? Ráadásul úgy, hogy (eddig még) nem láttam sehol se egy Sokka se egy Katara szobrot. Aangnak ugye van, és Topfnak is. Szerintem ők is megérdemelték volna, ismétlem, pláne így, hogy a káposztásnak van.

A következő rész mikor jön? Június hányadikán?

Ja, és szívesen látnám már végre Korrát Avatar Állapotban... Meg Aangot is idősként. Esetleg beszélgethetne Aang és Korra, mint ahogy Aang tette azt Rokuval.. :P


Válasz:

Június 2 az új rész: When Extremes Meet. Amúgy a versenyhez, mert sokan említették: szerintem jó volt, mert így láthattuk, hogy Asami sem az a beképzelt plázacica, mint sokan hitték, ráadásul Korra is megbarátkozott vele, ami vélvén hogy ő a főszereplő és az ő "szerelmével" (ez még erős kifejezés de akkor is tetszik neki Mako) kavar elég fontos.

Idézet
2012.05.22. 20:31
momo9

hátigen, nem volt meglepő hogy Sato ludas, az itteni olvasók már kisakkozták ezt 2 résszel (ha nem többel) ezelőtt :D 

Idézet
2012.05.21. 18:01
Kiora

Először is gratulálni szeretnék Szofinak a nagyszerű megfogalmazásaiért.A magyartanárom erre azt mondaná "nagyszerű írói vénád van."Főleg ez tetszett:"Aztán hősnőnk végre megtalálja a fürdőt (csak 7 epizód kellett hozzá) és csatába száll a púderrel. A sikeres menekülés után meghallja...".Na akkor most rátérek a múltheti részre.Eddig Korra legendájának minden része tetszett,de a legutóbbi....Nem arra szeretnék kilyukadni,hogy nem jó csak olyan furcsa.A a Sato gyár tesztpályája(ugye momo9) nagyon nem illett a képbe.Éppúgy mint a robotok.Azt néztem,hogyha váltogatnék a csatornák között és éppen Korrára kapcsolnék amikor a robotokat mutatják,lehet továbbmennék.Mindegy.Pozitívum,hogy a nagyszerű szereplők megmentették a részt.Korra fenomenális nagyon bírom a csajt,Bolin és Pabu adják magukat,mint mindig.Lin az elmúlt két részben sokat nőtt a szememben,Tenzin ő mindig olyan...hát hogymondjam jó volt :) .Mako nos nála gondolkodóba estem nem tudok véleményt mondani róla, mert az részenként változik.Például a 3. részben nagyon bírtam,mostanság nem annyira.A leleplezés,hogy Sato a ludas,nos nem meglepő.Mindig megjátszotta a kedves,nagylelkű pénzes bácsit.Asamiról más a helyzet,én komolyan azt hittem,hogy egyenlőségi.Kellemesen csalódtam.Tahno ő az utolsó akiről írni szertenék.Nem tudom Tahno nekem sosem volt negatív szereplő,sosem tudtam rá haragudni(na jó amikor csaltak a bajnokságon akkor egy kicsit,de ez elmúlt amikor Amon elvette a képességeit).Ráadásul gondoljatok csak bele,hogy a következő részben a Legevőtemplom-szigetre egyszercsak beállít Tahno.Korra ugye kedves lenne vele és próbálná vígasztani mert átértzi a helyzetét.Mako meg irigykedve nézné őket.Hihihi.Jó nem vagyok gonosz de a fagyi visszanyal Mako.xD A rész 7,6/10 mert,nem ragadott annyira el mint a többi rész.


Válasz:

Köszönöm Kiora, sokat jelent nekem :) De kit nem ihletett meg, hogy Korra végre talált egy mosdót? :D

Idézet
2012.05.21. 17:10
Dia552

Zuko is él, a lányának adta a trónt és most a világot járja... nem ez volt itt vmikor az egyik főcímben? ez a köztársasági netes körúton volt, ha jól emlékszem, amiben kiderült, hogy Zuko még él.. tehát ha életében kapott szobrot, az a minimum, hogy Kataranak is van, függetlenül attól, hogy él vagy meghalt e... és a legrosszabb poén az volna, ha pont neki, Sokkának, de még Sukinak se legyen szobra! milyen alapon?!?! hiszen ők hozták el együtt közösen a békét!

Idézet
2012.05.21. 16:14
momo9

kimondottan örülök h Sato megbolondult :D hiányzott már ez az Azulua-hatás...és megis értem őt, de az kár h előre lelőtték a "poént" hogy megölték a feleségét...én a csatajelenethez hagytam volna :D de ez a legkisebb gond...tényleg láttuk Makot villámmal dolgozni, most igazán csinálhatott volna valamit..hát, Mako kissé háttérbe szorult :) üsse kő, sose volt a szívem csücske....az nagyon király, hogy van egy ilyen megtisztított fém, jó ötlet *-* meg a tehetetlenség az arcukon amikor ez leesett nekik....:) kicsit gonosz vagyok.

ez az iparosítás kell, szerintem nem túlozták annyira el, hiszen pont erről szól az egész, hogy elnyomják az idomárokat, és az emberek már nem foglalkoznak vele, elfordulnak az avatártól.....ez egy folyamat ami kibontakozik és rossz vége lesz (nekik, mi élvezni fogjuk a csatajeleneteket xD)  Asami nemérdekel, teljesen hidegen hagy mit csinál, engem nem fogott meg :/ de nem utálom...namajd máskor.. amúgy nem "versenypálya a kertben", hanem tesztpálya a Satomobiloknak, ami a valóságban is minden neves autógyárnak van és kész. :D  hát a szobrok :D azért vegyük végig...aang mégiscsak az avatar és a város alapítója....zuko meg a (volt) tűz ura, toph tanította meg a földidomárokat a fémmel bánni, gondolom a rendőrséget is ő hozta létre, bár ezt inkább Linhez kötném...mind1 teljesen érthető h miért és hol áll....és a káposztaárus szobrát gondolom a leszármazottja építette amiért megindította ezt a vállakozást (meg vicces is) a lényeg: mindnek nyoma van a köztársasági városban... katara ott mit csinált? és sokka?  nekik máshol áll szobruk. vagyis katara még él neki nem biztos h építettek :D Ano: szépis lenne ez a tévhit :) azért elég egyértelmű volt az a telefon h korra megijedjen... az viszont kiborító h leszarja az emlékképeket! ez vááh....... a sötétségtől lesz izgalmas :D lin király, de bolin a legjobb, a CHI BLOKKOLÁS pedig nagyon HIÁNYZIK! :( meg bírom a ruhájukat azzal a gülü szemüveggel :D baromi nagy... azthiszem mindent elmondtam (sokat is) remélem vki azért elolvasa :D jó volt ez, 8,8/10 és ne bánkódjatok, az újjászületés biztos telelesz spiritualitással...azmeg h a régmúltat még homály fedi kimondottan izgi, de már mondtam azért nemkéne leszarni. a város gyönyörűű*-* na sziasztok :D


Válasz:

A szobrokhoz: nem hinném, hogy a 4. részben véletlenül mutatták Sokkát is Aang és Toph mellett, ahogy azt sem, hogy egy ilyen tervező srácnak mint neki ne lett volna köze a városhoz. A Yue-öböl is gyanús, hogy tőle származik (persze én örülök neki). Katara pedig, ha nem is a városban, minimum az egyik sarkon megérdemel egy szobrot. Kiszabadította Aangot, segítette megmenteni a világot (ezzel együtt megmentette Aang és Zuko életét) ráadásul KÉT Avatar vízidomár mestere is ő volt. Ha a városhoz nem is volt semmi köze, attól még valahol kell lennie egy szobornak (ha csak a halála után, akkor is).

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Hirdetés
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

Cím: LoK: Turf Wars Part One
Formátum: képregény
Megjelenés: július 26.
Rövid leírás: Korra ás Asami egy párként térnek vissza a Szellemvilágból... és a Köztársasági Városban nem találnak mást, csak politikai katyvaszt és ember vs. szellem konfliktust!

 

Cím:A:TLA: North and South
Formátum: keménykötésű könyv
Megjelenésoktóber 25.
Rövid leírás: Az Észak és Dél trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

Cím: LoK: Turf Wars Part Two
Formátum: képregény
Megjelenés: 2018. január 30.
Rövid leírás: A triádok fenyegetik a közbiztonságot, Zhu Li indul a választásokon és Korra küzd azzal, hogy mindezek mellett Avatarként pártatlan maradjon.

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Zárás: ???
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra

Amerika:
Sorozat:
The Legend of Korra

Következő: -
Hol? -
Mikor?-
 

Magyarország:
Sorozat: -
Következő: -

Hol? -
Mikor? 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha