Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

410: Beifong Hadművelet (értékelés)

 Egy meglehetősen pozitív 10. fejezet után hamarosan következik a befejező 3 rész, így nem meglepő, hogy fokozódik a hangulat. Ám mielőtt túl korán elbúcsúznánk Korra Legendájától, azért lesz még 3 fejezet, és ennek is kell egy értékelés. Következzen hát a Beifong Hadművelet.

 Ahogyan a címből is lehetett következtetni rá, az epizód főbb szereplői a Beifong család tagjai voltak, méghozzá 3 generáció közös munkája. Ez persze nem azt jelenti, hogy a szereplőgárda másik fele teljesen kimaradt, csak kisebb hangsúlyt kaptak, még maga Korra is.

 Azért történtek dolgok a városban is, például Asami és Varrick előálltak a Raiko elnök által kért tervekkel. Ő azonban nem volt elégedett, hiszen ha Kuvirának van szuperfegyvere, akkor neki is kell. Ez még Varrick értékrendszerének is sok, így lesznek még itt viták, hogy ő meddig hajnlandó elmenni, és Raiko meddig akar, mindenesetre az üzletember sikeresen működött együtt az üzletasszonnyal, és a tervek ígéretesnek tűnnek. Amivel nekem gondom volt ebben a jelentben az az, hogy mennyire keveset láttunk ebből a csapatmunkából. Az előző résznél leírtam, hogy érdekes csapat állhat össze Asamiból és Varrickből, így vártam a közös jeleneteiket, és ehhez képest csak ennyit kaptunk. Értem, hogy kevés az idő, és hogy nem lehet mindennel foglalkozni, de ugyan, kérem. Itt mutatkozik meg, mennyire kellett volna az a 8. epizód, amit elkaszált a Nick. De mindegy, úgyis fogok még írni a karakterek szereplésének idejéről és annak eloszlásáról, egyelőre maradjunk annyiban, hogya  Köztársasági Városban játszódó jelenetek inkább csak előkészítették a hátralévő három részt. Talán Korra szellemvilágos jelenete volt az egyetlen, ami önmagában megállná a helyét, hiszen abban remekül látszott mind Korra elkeseredettsége, mind a szellemek hozzáállása. Bár, ebben a könyvben egy rossz szavam nem lehet úgy általában arra, ahogyan Korra karakterét kezelik, így ezen már meg sem lepődtem.

 Az igazi lényeg azonban a Beifong família volt, mint mondtam, illetve visszatértünk Kuvirához és birodalmához is. Mivel is kezdjem... ó, igen, mondjuk, hogy Bolinnak mi köze ehhez az egészhez. Mivel ő is ott volt a hadművelet szerves részeként, főleg Opal miatt. Illetve, ami a legfontosabb az egészben, hogy Bolin nem feltétlenül csak szerelme miatt segített a családnak egyesülni, ő egyszerűen csak ilyen, hősies. Ez akkor is látszott, amikor Zhu Li után ment, hiszen az már nem lett volna része a küldetésnek de ő meg akarta menteni. Ezért is volt jogos Opal bocsánata az epizód végén. Én nagyon örültem ennek a konfliktusnak, teret adott mindkettejüknek a fejlődésre, ám azért jó, hogy kibékültek, az egyik legígéretesebb kapcsolat az övéké, ami még csak nem is erőltetett.

 És hogy miért is mentette meg Bolin és Opal Zhu Li-t. Amikor legutóbb láttuk a hidegvérű asszisztenst, akkor éppen átpártolt Varricktól Kuvira illetve Baatar jr. mellé. Most azonban kiderült, hogy Zhu Li végig maradt hű eredeti főnökéhez, csupán azért állt át, hogy szabotálhassa Kuvira terveit. Felmerült ez is a lehetőségek között, természetesen, amikor spekulációk születtek Zhu Li jövőét illetően, ám kiszámíthatónak nem mondanám, és szerintem nagyon szépen oldották meg azt, ahogyan mindez kiderült. Toph képessége, hogy átlát bárki hazugságán már szépen fel lett használva finom utalásra az eredeti sorozatban (Villám halálánál), és a készítők újra kihasználták ezt a lehetőséget. Maga Zhu Li pedig zseniális, tényleg olyan, mint amilyennek Varrick leírta, csak még hűségesebb. És ahogyan Bolin is mondta, Zhu Li nem hibázik. Kérdés, hogy Varrick meg fog-e neki bocsátani, és vajon jobban fog bánni vele, ha visszafogadja. Úgy megnéznék egy külön részt csak kettejükkel, viszont az idő...

 Következő napirendi pont a Beifong család maga, az összes generációval. Toph visszatért, és egy jó 20 év után újra találkozott Linnel is. Végre kiderült, ki a rendőrfőnök apja, és az is, hogy még mindig haragszik anyjára azért, mert nem ismerte. A családi drámában pont eltalálták a középutat, ne éreztem sem fölöslegesnek, sem túl soknak, ez egyszerűen kellett Linnek is ahhoz, hogy végigmenjen rendesen a története. Természetesen a másik fontos ága a családnak Suyin és családja volt. Az ikrek végre többet idomítottak, idősebbik Baatarnak is voltak pillanatai, Su pedig továbbra is az egyik legmenőbb karakter. Különösen tetszett a csatája Kuvirával, azt hiszem régóta nem kaptunk ilyen nagyszerű akciójeleneteket.

 Persze ott volt Su legidősebb fia is, Baatar jr., aki bár nem az ő oldalukon állt, azért voltak pillanatai. Alapvetően elég ellenszenves, ezt már leírtam, de hiába, amikor meg akarta menteni Opalt, láttam számára reményt. Elvégre Baatar junior, bármennyire is vak ha Kuviráról van szó, azért még szereti a családját. Nem azt mondom, hogy túl sokat tenne értük, hiszen hagyta őket a börtönben hánykódni, de húgát meg akarta menteni. Kíváncsi vagyok, hogy vajon mi lesz Baatar sorsa, és hogy elpártol-e Kuvira mellől, amikor a diktátor veszélyt fog jelenteni családjára (mert lássuk be, idő kérdése és a Nagy Egyesítő megpróbálja majd kiiktatni a Beifongokat, végleg).

 Ami pedig magát Kuvirát illeti, mondanom sem kell, hogy kegyetlen. Meglehetősen érzékeny az árulásra, ahogyan azt láttuk Zhu Li esetében is, így tényleg érdekes lenne látni esetleg Baatar árulását. Ami meg a további terveit illeti, láthattuk, hogy milyen veszélyes ez a fegyver, és a következő rész előzeteséből kiderült, hogy az Egyesült Nemzetek Köztársasága ellen akarja használni. Érdekes, mivel eleve ezt akarta az 53. Föld Királynője is, mielőtt Zaheer megölte. Kuvira nem is különbözik annyira az egykori zsarnoktól. Ezt viszont már tényleg nem fogják tétlenül tűrni mások sem, így kíváncsi vagyok, hogy például Izuminak mi köze lesz az egészhez, vagy milyen áron sikerül majd Raikonak és Korrának megállítania a Föld Birodalmát. Egy biztos, Kuvira elszánt.

 Végezetül szeretnék arról beszélni, amit már említettem, hogy mit, vagy kit tudnak mutatni ezekben a 22 perces epizódokban, és mit vagy kit nem. Továbbá a 4. évad legalább részben arról szólt, hogy a készítők a sorozaton belül megválaszolnak néhány kérdést. Ilyen volt a Mako és Asami közötti szakítás még az első évadból, vagy most, amikor Bolin rákérdezett Lin apjára. Végül pedig Katara holléte a polgárháború alatt, ami sok kérdést felvetett fanokban a 2. könyv idején. Toph válasza az volt, hogy egyszerűen csak lejárt az ő idejük, és a fiatalokra kell hagyni a harcokat. Amit részben elfogadok, mert jó, ez igaz, ne róluk szóljon Korra Legendája, ugyanakkor... Ugyanakkor tény, hogy Katara a legelső rész óta vissza-visszatér, de mindig csak pár jelenetre és igazából semmit nem kezdenek a karakterrel. Az is tény, hogy Zuko és Toph is kaptak harcjeleneteket mielőtt kiléptek volna, és jóval nagyobb hangsúlyt kaptak úgy általában. Arról nem is beszélve, hogy más karaktereket is képesek félrerakni időnként, például most Asaminak lett volna lehetősége egy jó kis sztorira, de egyszerűen ki lett vágva, és Kait sem láttuk az első fejezet óta. Írok majd egy nagy összegzést a sorozatból, és akkor majd ezt is megemlítem a gyengeségek között, egyelőre annyit, hogy ez igen idegesít tud lenni, szerintem. Alapvetően imádom a sorozatot, különben nem írnám ezt, különben nem lenne az oldal, de fontosnak tartom, hogy felismerjük a hibáit, és bizony a karakterek műsoridejének eloszlása egy probléma.

 Ettől függetlenül maga a fejezet dinamikus, izgalmas és karakterek szempontjából is jó volt. Mint mondtam, a harcjelenetek messze a legjobbak voltak az elmúlt időszakból, és már tényleg minden készen áll egy ütőképes fináléra.

8/10

2014.12.07. 16:46, szofi11 Vissza a bloghoz
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.12.09. 15:33
arin94

Nagyrészt egyet értek az irotakkal ,föleg azal az észrevételel  hogy nem mindenkit tuddtak megfelelelöen bemutatnaí/szerepeltetní amí a sorozat egyetlen hibája (megyjegyzem hgy 1 sorozat menyi évados legyen,hogy 1 évad menyi részböl áljin,hogy 1 rész hány perces legyen első sorban nem készitők döntik el hanem pedig a sorozatot futató csatorna)


Válasz:

Persze, én is tisztában vagyok vele, hogy nem a készítők szabták meg, hány rész legyen és milyen hosszúak. Azzal is, hogy pl. a régi 23 perces részek helyett a 3. és 4. Korra könyvek a Nick miatt 22 percesek, és ezen is sok múlott. Viszont ettől függetlenül gondolom  úgy, hogy jobban is be lehetne osztani az időt, legalábbis ami a karakterekre fordított figyelmet illeti.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hatalmi harc 1.rész


 

 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
Facebook:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: december 18.
 Rövid leírás: A régi kolóniákban megy a tűz- és földidomár együttműködés, ám a köztük és a nem-idomárok között lévő feszültség kezd erőszakossá fordulni.

 Cím:A:TLA: Team Avatar Tales
 Formátum: képregény antológia
 Megjelenés2019. január 2./15.
 Rövid leírás: Az Avatar Csapat néhány kalandját összefoglaló gyűjtemény.

 

 

 Cím: LoK: Turf Wars Library Edition
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. március 26.
 Rövid leírás: A Hatalmi harc trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part Two
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. április 16.
 Rövid leírás: Az Egyensúlyhiány trilógia második része.

 

 

 Cím: LoK: An Avatar's Chronicle
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korra Avatar kalandjaira visszaemlékező gyűjtemény.

 
 
 
Cím: LoK: Ruins of the Empire Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korrának el kell döntenie, kiben bízon, hiszen a Föld Királyságának jövője a tét.
 

Cím: A:TLA: The Rise of Kyoshi
 Formátum: regény
 Megjelenés: 2019. július 16.
 Rövid leírás: A Kyoshi duológia első része, amiben a legendás Avatar korai éveivel ismerkedhetünk meg.

 

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: Avatar Comics

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK