Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

8. születésnap, előző designok

Címkék: design

A mai napon ez is eljött, immáron 8 éves az oldal. Ünneplésként most Ano javaslatára előző designokat sorakoztatom fel újra ebben a posztban, egy kis kommentárral együtt. 8 év alatt sok fejléc, színskála és egyebek megfordultak az oldalon, és hát nem tagadom, hogy némelyik kicsit rosszabb volt, némelyik kicsit jobb, mindegyiket fel kell vállalni.

Bevallom, hogy nem biztos, hogy most mindegyiket meg fogom tudni mutatni, mert csak a saját "Honlap" című mappámra tudok támaszkodni ezzel kapcsolatban, külön adatbázis erre sajnos nincsen. De azért lássuk, miket tudunk felidézni. Ti hányra emlékeztek, milyen régóta vagytok itt velünk?

A legelső fejléc, amit én készítettem az oldalnak (mivel én csak január 3-án csatlakoztam eredeti főszerkesztőnkhöz, Norbihoz) egy Kataangos volt. Visszagondolva az összes shipping témás fejléc rossz ötlet volt, mert mindig lesz olyan, akinek épp nem tetszik, főleg, ha megosztó az adott páros. De itt legalább több kivetni való van az egész esztétikájával.

Ezt követően Photoshop tudásom mellett az angolt is megvillogtattam. Mentségemre szóljon, hogy azóta megtanultam, hogy van helyesen a "hiányzol". Csak 11 voltam, és volt helye a fejlődésnek. De az ötlet mellett a mai napig kiállok, egyszer újra kéne csinálnom, csak hát valamivel jobban.

Szeretném azt mondani, hogy mindegyiknél azt is tudom, mettől meddig volt fenn, de sajnos nem jegyeztem fel ezeket sehova, úgyhogy főleg csak a memóriámra tudok hagyatkozni, és arra a nagyon kevés screenshotra, amit megőriztem a mappában. Pl. az ilyenekre gondolok (igen, volt, amikor így nézett ki az oldal, és még ennél is rosszabb a böngésző):

A mappa szerint a Fehér Lótusz Rendjének designja jön sorban. Az elsőt úgy 2009. január környékére tenném, a második február, és akkor legyen ez mondjuk március. Több mint 90 hónappal ezelőtt ilyen volt az oldal.

A következő valamennyire speciális volt, minden frissítésre más lett a fejléc, a négy variáció közül valamelyik. Mesterek volt a címe ennek az összeállításnak.

A következő valamivel felvállalhatóbb volt, Sozin Üstököse, annak tiszteletére, hogy ekkor vetítették le hazánkban először a finálét. Ha jól emlékszem ez 2009. április környékén volt.

A következőnél őszintén szólva azt sem tudom, mi akart lenni ez a fordítás. Egyszer, amikor még minden előttük állt? Ki tudja, kellett volna nekem egy jó angolos.

Mivel személyes kedvencem A Déli Kalózok című rész, ezért meg kellett örökítenem egy fejlécben is, és bár jobban is tehettem volna, az ötletre itt is valamennyire tudok büszke lenni.

Az ezt követő fejléc azért nagyon jó, mert még a vázlatot is megtartottam hozzá, amit valamiért Paintben rajzoltam 2 perc alatt. 8 év után érzem magam olyan közel hozzátok, hogy gond nélkül megmutatok ilyesmit is. Röhögni ér.

Következőnek egy nagyon kreatívan "Az Utolsó"-nak elnevezett fejlécet láthattok, ami még mindig valahol 2009-ben volt fent.

Ezután visszajött a shipping téma és a tökéletes angol is, milyen jó kombináció. De legalább valamennyire kezdett összeállni a fejemben az, hogy hogyan kell egy ilyet összerakni.

A következő design egészen biztosan 2009 nyarán volt fent, erre nem volt nehéz emlékezni. Erre ránézve már nem is borzongok annyit, mint a többin, lassan kezdtem fejlődni a Photoshop terén.

Szeptemberben újabb design következett, ami eredetileg ennél azért kicsit rosszabb lett volna, de ennyi hónap szenvedés után nővérem kicsit megsajnált, és segített a fejléc készítésében.

Mivel ekkor még nagyon vártuk a filmet és nem is sejtettük a borzalmakat, amik ránk vártak, ezért Az Utolsó Léghajlítónak is szenteltem egy fejlécet. Vagy párat.

Ezt követte egy újabb váltakozós, 4 fejléces design, immáron Évszakok címen.

Egy egészen elfogadható, minimalista fejléc következett, több ilyet kellett volna akkoriban.

A következőre szintén már-már büszke vagyok, az angolra továbbra sem, de az ötlet és még a kivitelezés is egyre jobb itt.

Újabb váltakozós design következett, újból a film alapján.

Ezt követően újabb shipping, de kevésbé megosztó és egy olyan, amire már tényleg büszke is vagyok. Oh, Yukka.

Itt kezdődött valamennyire javulni a minőség, ezentúl már mindegyik design úgy az elfogadható kategóriáján belül esik, esküszöm.

Valamiért ezzel párhuzamosan a fejembe vettem, hogy akkor a shipping is jó ötlet. Legalább pártatlan voltam, mert van itt minden, Kataang, Zutara, amit csak akartok.

Egy újabb jó húzással visszatértem a mozifilmhez, mivel ez olyan korai 2010. környéke volt, amikor még mindig nem tudtok, milyen felvállalhatatlan lesz az a bizonyos film.

A film után inkább az első Avatar Awardsra fókuszáltunk. Ha tudod, mi az az AA, fejet hajtok az oldalhoz való hűséged előtt.

Mikor beköszöntött a tél jobb ötlet híján ezt tudtam produkálni így 2010 végére. Utólag is elnézést.

Ha ez nem lett volna elég, még februárban is megpróbáltam tematikus lenni. Sajnos kora 2011. volt és nem sok újdonságot hallottunk az Avatar világából.

Még mindig nem volt elég a shipping? Tessék, itt egy elég enyhén, de valamennyire azért Zutarás fejléc.

A sötét időszak után végre megkaptuk az első Korra trailert az SDCC-n, úgyhogy megjött az első LoK fejléc is 2011 nyarán.

Hogy mi, még mindig nem elég a románc? Oké, akkor kezdjük egy Makorra fejléccel Korra Legendáját, mert ez így utólag visszanézve 4 évvel későbbről nem lesz kínos, kicsit sem. Egyébként ha felmerült volna benned a kérdés, kedves olvasó, igen, eléggé élvezem az öniróniát.

A Levegő könyve után, 2012 nyarára jött ez a következő fejléc.

A régi lovasok tudják, hogy még a napi Korra és bőven a napi Avatar projekt előtt, még amikor 2012 augusztusában hazánkban is elkezdték leadni Korra Legendáját akkor volt egy ilyen, hogy minden héten újabb részről került fel fejléc. Összesítés nincs róla, de nincs többről szó, mint a későbbi napi Korra projektben felhasznált fejlécek béta verzióiról.

Sokáig volt fenn az ezt követő crossover design, szimplán annál az oknál fogva, hogy nem volt kapacitásom másikat készíteni, még a 2. könyv alkalmából sem.

Amikor végre új fejléc következett az Gergőnek volt köszenhető, aki ekkor, 2014 tavaszán csatlakozott szerkesztőként.

Ezt a vonalat követően a 4. könyvhöz is készült egy hasonló design.

A legutóbbi kettő pedig a fent említett projektek gyümölcse, 2015-ben napi Korra, ebben az évben pedig napi Avatar. Hogy mikor lesz változás, azt nem tudom.

A legtöbbnél fogtam a fejem, hogy ilyet miért raktam fel internetre, de tudjátok mit, büszek vagyok erre a 8 évre még így is. Örülök, hogy születésnap alkalmából újra feltettem ezeket, remélem, hogy nektek is okozott valami örömöt újra, vagy először megnézni őket, és az oldal pedig természetesen robog tovább.

2016.12.27. 22:38, szofi11 Vissza a bloghoz
2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.01.22. 12:45
DoDo

Szia!

Ritka látni, hogy valaki 8 (!!!) évig kitart egy oldal szerkesztése mellett. Hatalmas respect érte.
Imádom az oldalt egyébként, 2012. februárja óta vagyok tag. Még én is csak most gondolok bele, hogy akkor voltam 18 és azóta is rendszeresen feljárok ide :)

Köszi nektek a sok érdekességért/infóért! Elértétek, hogy kommentáljak valahova :P

DoDo

Idézet
2016.12.28. 16:40
Ano

Óh! Köszi, hogy összeszedted! Érdekes és nosztalgikus végignézni a desing-okat. Én valahogy 2009 tavasza-nyara környékén fedeztem fel az oldalt :D A "possibly excuses" designtől a többségére emlékszem, de fura, hogy van amelyik teljesen kiesett... kár :I
Amiket emlékszem hogy nagyon!! szerettem a: summertime, back to school, Yukka, Blood (Zutara), Dos Ojos (Kataang) az Avatar Awards és a Valentin napi :D

Örültem és izgalommal vártam a desing válátásokat és lelkes voltam, mikor ritkábban frissült. Az álmom volt, hogy én is csináljak egyszer egy fejlécet az oldalnak *_*

Egy jó pár  Avatar oldalt követtem, kb 4-5-öt, de mindegyik megállt. Ez az oldal meg már megy 8 éve! NAGY SZÓ! 

Köszönjük, hogy soha nem mondtatok le az oldalról és köszönöm a kialakult kis Avatar családot!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Hirdetés
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

Cím: LoK: Turf Wars Part One
Formátum: képregény
Megjelenés: július 26.
Rövid leírás: Korra ás Asami egy párként térnek vissza a Szellemvilágból... és a Köztársasági Városban nem találnak mást, csak politikai katyvaszt és ember vs. szellem konfliktust!

 

Cím:A:TLA: North and South
Formátum: keménykötésű könyv
Megjelenésoktóber 25.
Rövid leírás: Az Észak és Dél trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

Cím: LoK: Turf Wars Part Two
Formátum: képregény
Megjelenés: 2018. január 30.
Rövid leírás: A triádok fenyegetik a közbiztonságot, Zhu Li indul a választásokon és Korra küzd azzal, hogy mindezek mellett Avatarként pártatlan maradjon.

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Zárás: ???
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra

Amerika:
Sorozat:
The Legend of Korra

Következő: -
Hol? -
Mikor?-
 

Magyarország:
Sorozat: -
Következő: -

Hol? -
Mikor? 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!    *****    Karácsonyi képekkel vár a Mesetár! Kukkants be a két nyuszihoz és Miska macskához! Boldog ünnepeket kíván: Nyuszi Mama    *****    Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Békés, Boldog Új Esztendõt Kívánok minden Kedves látogatómnak!    *****    Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson Magyarország! - Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson HU!