Katara FanSite - Hungarian Avatar: The Last Airbender and The Legend of Korra Site || Aang és Korra Legendája
Főoldal/Frissítések

Észak és Dél 2.rész magyarul a Boukendan fordításában

2017.03.22. 10:51, szofi11

A:TLA: North and South Part 2 online

Avatarfancsa jóvoltából

2017.03.03. 18:11, szofi11

LoK: Turf Wars Part One preview

2017.02.16. 15:34, szofi11

8. születésnap, előző designok

Címkék: design

A mai napon ez is eljött, immáron 8 éves az oldal. Ünneplésként most Ano javaslatára előző designokat sorakoztatom fel újra ebben a posztban, egy kis kommentárral együtt. 8 év alatt sok fejléc, színskála és egyebek megfordultak az oldalon, és hát nem tagadom, hogy némelyik kicsit rosszabb volt, némelyik kicsit jobb, mindegyiket fel kell vállalni.

Bevallom, hogy nem biztos, hogy most mindegyiket meg fogom tudni mutatni, mert csak a saját "Honlap" című mappámra tudok támaszkodni ezzel kapcsolatban, külön adatbázis erre sajnos nincsen. De azért lássuk, miket tudunk felidézni. Ti hányra emlékeztek, milyen régóta vagytok itt velünk?

A legelső fejléc, amit én készítettem az oldalnak (mivel én csak január 3-án csatlakoztam eredeti főszerkesztőnkhöz, Norbihoz) egy Kataangos volt. Visszagondolva az összes shipping témás fejléc rossz ötlet volt, mert mindig lesz olyan, akinek épp nem tetszik, főleg, ha megosztó az adott páros. De itt legalább több kivetni való van az egész esztétikájával.

Ezt követően Photoshop tudásom mellett az angolt is megvillogtattam. Mentségemre szóljon, hogy azóta megtanultam, hogy van helyesen a "hiányzol". Csak 11 voltam, és volt helye a fejlődésnek. De az ötlet mellett a mai napig kiállok, egyszer újra kéne csinálnom, csak hát valamivel jobban.

Szeretném azt mondani, hogy mindegyiknél azt is tudom, mettől meddig volt fenn, de sajnos nem jegyeztem fel ezeket sehova, úgyhogy főleg csak a memóriámra tudok hagyatkozni, és arra a nagyon kevés screenshotra, amit megőriztem a mappában. Pl. az ilyenekre gondolok (igen, volt, amikor így nézett ki az oldal, és még ennél is rosszabb a böngésző):

2016.12.27. 22:38, szofi11

Észak és Dél 1.rész magyarul a Boukendan fordításában

2016.10.22. 22:26, szofi11

TLoK: Turf Wars Part 1 képregény

Hivatalos: előkerült az új Korra Legendája képregény címe, illusztrátora, rövid leírása és megjelenési dátuma, plusz egy ép, ami várhatóan a borító is lesz. Az író Michael DiMartino, a sorozatok egyik készítője lesz, aki most megjelent könyve kapcsán ejtett el egy-két információ morzsát a képregényről. Ahogyan azt eddig is tudtuk, a történet ott folytatódik, ahol azt abbahagyták: Korra és Asami egy párként tér vissza a Szellemvilágból, és bár Kuvirát legyőzték, az új Szellemportál nem hozta el a káosz végét. Egy fellengzős tervező vidámparkká akarja átalakítani az új területet, és a triádok újból felbukkannak, épp időben ahhoz, hogy problémát okozzanak a város evakuáltjainak. A történet a megszokott trilógia-formátumban fog megjelenni Turf Wars azaz Területháborúk néven, az első rész pedig 2017 júniusában érkezik. Mike maradt írónak, ám új illusztrátort kaptunk Irene Koh személyében. Érdekesség, hogy a borítón Mako mellett Bolin is rendőrségi egyenruhában látható.

2016.10.05. 01:04, szofi11

A:TLA: North and South Part 1 ONLINE

Köszönjük Lem!

2016.10.01. 22:29, szofi11

Napi Avatar bónusz: A Keresés

Napi Avatar projekt bónuszként Az Ígéret után most következzen A Keresés, a trilógia, melyből végre kiderült Ursa sorsa. A 2013-ban megjelent trilógiát feszülten várták a fanok, hiszen Zuko és Azula édesanyjának sorsa 2006 óta foglalkoztatta őket, amikor először adásba került a Zuko Egyedül című rész.

Az első trilógia tágabban foglalkozott a háború következményeivel, A Keresés viszont egyértelműen Ursa sorsával foglalkozik, és azzal, hogy Zuko testvére és barátai segítségével hogyan találja meg édesanyját. A Tűz Népének királyi családja eleve olyan téma, amivel még nagyon sokat lehetne foglalkozni, ám Ursa sorsa különösen érdekelt mindenkit. Nem az egyetlen elvarratlan szál, amivel a képregények foglalkoznak, de talán az egyik legismertebb. Természetesen bőven találunk visszaemlékezéseket mindhárom képregényben, hiszen a történet egy része a múlt, Ursa útja, egy másik pedig Zukóé, ahogy keresi édesanyját. Emellett a spiritualitás is nagyobb szerepet játszik, mint ez első trilógiában, az Arcok Anyjával és az egész Feledés Völgyével.

Azula is visszatér, és láthatjuk, milyen most, a mentális összeomlása után. Nagyon örültem neki, hogy A Keresés ennyit foglalkozott vele és annak okával, hogy miért is történt ez vele. Bár visszatér a Füst és Árny trilógiában, azért szeretném, ha valamikor a jövőben még több szerepet kapna. Lenyügöző antagonistának találtam a sorozat közben, és ez az új Azula aki Sozin Üstökösekor született talán még érdekesebb, így abszolút imádtam a jeleneteit. Kifejezett öröm volt az Avatar Csapattal együtt látni, hiszen Zukóval a sorozatban is voltak hasonló jelenetei, ám kommunikálni nem nagyon láttuk a többiekkel. Külön imádtam minden jelenetét Katarával és Sokkával, milyen szórakoztató dinamika.

És ha már a Víz Törzsének testvérpárosánál tartunk, hihetetlenül jó volt visszaolvasni ezt a három képregényt és rájönni arra, hogy velük is foglalkoztak. Persze, hamarosan jön az Észak és Dél, melynek központjában Katara és Sokka lesznek, de ha már erősen a testvérpárosok viszonyain volt a hangsúly A Keresésben is, akkor miért ne foglalkozzunk velük is. És foglalkoztak, megannyi párhuzam Zuko és Azula és Katara és Sokka között, a második részben megjelenő északi testvérpárról nem is beszélve. Külön kiemelném az első rész végét, amikor Sokka arról mesél Zukónak, hogy a veszekedéseik ellenére is mindent megtenne testvéréért, és nem zavarja, ha a rövidebbet húzza kettejük közül. Tökéletes jelenet amit szívesen láttam volna magában a sorozatban is.

Maga a lényeg, Ursa története és ahogy gyermekei rátalálnak korrekt volt véleményem szerint. Szerencsére nem zavarták le annyival, hogy megölte Azulont és visszament otthonába, hiszen ennyit már sejthettünk a sorozatból. Örültem, hogy egy teljes életutat adtak Ursának és ezzel segítettek életre kelteni egy olyan karaktert, aki a sorozatban csak egy részben szerepelt igazán és akkor is visszaemlékezésben. Esetleg többet mutathattak volna a házasságából Ozai-jal, de talán "a kevesebb több" itt érvényes volt. És a visszaemlékezésekben szerepet kapott a kicsi Zuko és Azula is, ami mindig pluszpont. Mindezek ellenére a konklúzióval nem voltam annyira megelégedve, hiába imádtam a keretet, amit adott a történetnek. Kissé deus ex machina volt, ahogyan mindenki megkapta, amit kívánt (csak Azula nem), és mint mondtam, éveket vártunk erre a történetre, úgyhogy ennyi év után ez kissé kevés volt. Illetve maga a történet nem, inkább a lezárás, bár szerencsére azóta a Füst és Árny is valamennyire folytatatta a királyi család zűrös életét, és remélem, hogy Ursát sem utoljára láttuk. A Keresés pont arról szólt, ami a névben is van, ám úgy érzem, hogy ebben a sztoriban van még több.

Összességében a fanok nagyjából elégedettek voltak a magyarázattal, amivel a képregény szolgált, ám az első rész vége egyenesen felháborodást okozott. Zuko megtalálja Ursa levelét, amiben bevallja, hogy Zuko nem Ozai, hanem Ikem fia, és ezzel Zuko a trónhoz való jogán kívül az a belső dilemma is megszűnik, amire Az Avatar és a Tűz Ura adott okot. Ha nem Ozai fia, akkor nem Sozin dédunokája, és nem is él benne tovább dédnagyapjainak csatája (ebben az esetben Azula lenne az, akire koncentrálnunk kell). Természetesen a harmadik részből kiderült, hogy Ursa hazudott, így az egész csak egy vészriadó volt, ami ennek ellenére keserű szájízt hagyott és sokan az egész trilógiát elítélték miatta. Én úgy gondolom, hogy egy olcsó húzás volt, amire nem feltétlen lett volna szükség, de legalább tisztázódott a helyzet.

A nagy kérdés a nap végén az marad, hogy kielégítő választ ad-e A Keresés a rejtélyre, ami Ursát körülvette 7 évig. Erre mindenkinek a saját válaszát kell megadnia, mindenesetre én úgy gondolom, hogy jobb történetet aligha kaphattunk volna. Számomra voltak meglepő fordulatok, és bár nem mindegyik tetszett, azért örülök, hogy megkaptuk a válaszokat. Ha még a sorozatban választ kaptunk volna, akkor az ennél biztosan összecsapottabb lett volna. Számomra az apró pillanatok tették teljessé a történetet, például a testvéri dinamikák, de örülök annak is, amilyen irányba Ursa karakterét vitték. Amellett, hogy elvarrt pár szálat, A Keresés újabb kérdéseket is felvetett, de természetesen erre jók a képregények, egyre több és több dolgot lehet a segítségükkel körbejárni. Ami a következő trilógiát illeti, ideje, hogy Toph is belekóstoljon a reflektorfénybe.

2016.09.05. 20:11, szofi11

Napi Avatar bónusz: Az Ígéret

Mivel egyébként is újranéztem a sorozatot a nap Avatar keretei közt és az eddigi képregényeknél jobban várom az új trilógiát, az Észak és Délt, ezért gondoltam, hogy a képregényeket is újraolvasom. A szokásos formátum helyett szeretném, ha a képregényekről beszélgetnénk, és nem csak felsorolnék pár érdekességet ti meg megválaszolnátok egy kérdést. Úgyhogy íme az első poszt az első trilógiának, Az Ígéretnek. Leírom, hogy mik jutottak eszembe, miközben újraolvastam, és szeretném, ha a kommentekben elindulna egy beszélgetés erről a három képregényről.

Az Ígéretnek sok dolga volt az első képregényként. Eredetileg csak ezt az egy trilógiát tervezték, egy három részes történet ami segít összekötni a két sorozat közötti űrt. 2012-ben jelent meg mindhárom része, akkor, amikor Korra Legendájának első évada ment. Újjáéledt a franchise, és hát persze ilyenkor kell a képregényvilágot is feléleszteni. Mára szokásossá váltak a trilógiák, minden évben tudjuk, hogy jön egy új, és a képregény, mint formátum szerves része lett az Avatar világának, hiszen ezek az eredeti sorozatot folytatják. A sorozat eredeti sugárzása alatt is jelentek meg képregények, ezek később Az Elveszett Kalandok néven együtt megjelentek, ám ezek többsége egyszerű, a nagyobb képet nem befolyásoló kaland volt. Persze, ha valaki végigolvassa mindet, akkor megtud plusz információkat, de ezek főleg kiegészítésre szolgáltak. Igazán komolyan a képregények világába a Dark Horse kiadóval lépett be a franchise, ennél is pontosabban Az Ígérettel.

Furcsa belegondolni, hogy úgy általában a fandom sokkal jobban várta Az Ígéretet, mint várja most a képregényeket. Az első megjelenés varázsa, plusz a tény, hogy sokaknak nagyon nem nyerte el a tetszését a történet ezúton való folytatása. Erről még beszélni fogok, és szeretném, ha közösen beszélnénk róla, de most maradjunk annyiban, hogy más volt a legelső megjelenés, mint lesz ez a mostani. 4 évvel azután, hogy a sorozatnak látszólag örökre vége lett kaptunk egy új Avatart, és aki az előző kalandot akarta folytatni annak megjelentek a képregények. Nem emlékszem teljesen pontosan, de azt hiszem nem néztem újra a sorozatot pont azelőtt, hogy először olvastam volna Az Ígéret első részét. Most viszont úgy olvastam, hogy néhány nappal előtte fejeztem be Sozin Üstökösét, és más élmény volt. A képregény pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol a sorozat letette azt, és ugyan van egy 1 éves ugrás, azért mégis visszarepít minket a finálé pillanataiba.

Ami egyértelműen meglepetés volt olvasás közben az az, hogy mennyi minden történt ebben a három képregényben. Az Ígéret egyértelműen az a trilógia, amivel a legtöbb időt töltöttem és legtöbbször olvastam újra. Én fordítottam le magyar nyelvre, ami már önmagában fokozott figyelmet igényelt. És mégis, a későbbi trilógiák után furcsa volt újraolvasni ás rádöbenni, hogy meglehetősen sok dolog történik kb. 210 oldalon. Yu Dao, a Beifong Fémidomár Akadémia, a Tűz Népének Palotája, Ba Sing Se, ezek mind helyszínek melyek nagy szerepet kapnak. A fő téma a gyarmatok kérdése, hogy mit lehet kezdeni egy várossal, amit hivatalosan a Tűz Népe elfoglalt, ám a Föld Királyságának területén van, és mindenféle állampolgárok lakják. Az Ígéret megteremtette az Egyesült Nemzetek Köztársaságának alapját, és Yu Daot Korra Legendájában már ennek az új nemzetnek a része. Rengeteg elgondolkodtató kérdés felmerült a várossal kapcsolatban, pl. mit jelent egy nemzethez tartozni és mi vár azokra, akik saját nemzetükön kívül akarnak családot alapítani, ahogyan azt Katara is megemlítette.

Emellett persze ott volt maga az ígéret is amit Aang tett Zukónak, és kettejük harca a múltjukkal és jelenükkel. Talán az egyik legjobb dolog, amit Az Ígéret tett az volt, hogy megmutatta, a háború végével nem lesz minden varászlatosan rendben, és ezt főleg Zukón láttuk. Visszaolvasva kicsit túlzásnak éreztem, hogy mindig milyen dramatikusan meg kellett említeniük magát az ígéretet, hiszen mindenféleképpen egyértelmű lett volna, hogy mi után lett elnevezve maga a képregény. Ugyanakkor persze tényleg volt súlya, és örülök, hogy rögtön ilyesmivel indultak a trilügiák.

Meglepő volt az is, hogy bár Aang és Zuko álltak a középpontban, azért mindenki kapott szerepet. A későbbi trilógiák hajlamosak kissé félretenni egyes karaktereket, hogy mások előtérbe jussanak, ám Az Ígéret próbálta mindenki sztoriját folytatni. Zuko küzd a trónnal és a gyarmatokkal, plusz a személyes életével is; Aang szintén átviszi a magánéletbe a problémát és még a későbbi Levegő Akolitusaira is rábukkan; Katara főleg barátját támogatja, ám közben ő is elgondolkodik a személyes jövőjükön és próbál segíteni a konfliktusban; Toph a saját akadémiájával foglalkozik; Sokka segít neki és egyenlő rangú szereplőként jelenik meg; Suki és Ty Lee Kyoshi Harcosokként érkeznek a Tűz Népének Palotájába, majd előbbi segít Yu Daoban is. Mai szerepe ugyan eltörpül ezekhez képest, de legalább őt is látjuk, és már tudjuk, hogy vissza fog térni, méghozzá reflektorfényben. Iroh szintén nem szerepel sokat, de őszintén szólva az ő életével már nem is nagyon van mit foglalkozni, ő csak vezeti az üzletet és segít unokaöccsének. A főbb szereplők közül csak Azula maradt ki, ám a legvégén ő is megjelenik és szintén visszatér majd későbbi képregényekben. Összességében tehát első képregényként igyekszik mindenkivel foglalkozni legalább egy kicsit, amit személy szerint én díjaztam.

Visszaolvasva, Az Ígéret valahogy képes volt sokkal több mindennel foglalkozni, mint a későbbi képregények. Persze, volt egy fő szál amit követett, egy nagyon fontos szál, de sok más is szerepet kapott. Valamilyen szepontból ez dolga volt, hiszen 4 év után egy nagyobb képet kellett kapnunk arról, hogy mi történik az Avatar világában, és így annak is értelme van, hogy későbbi képregények inkább egy adott dologra fókuszáltak. A sok szálnak persze hátránya is van, időnként nem olyan természetes a történetvezetés Az Ígéretben, valahogy nem ránt magával a szöveg és nem "folyik" olyan könnyedén, mint mondjuk a sorozat. A képregény formátuma a nap végén elég limitált, amikor szövegről van szó, így a dialógusok is kissé erőltetettek néha és a poénok nem mindig működnek úgy, mint működnének egy szinkronszínész segítségével. Ezek többsége a formátum és nem feltétlen az író, Gene Yang hibája, plusz meg kell említeni Gurihiru, a rajzoló csapat munkáját. A sorozat stílusától valamelyest eltér az övék, de ettől még csodás képeket kapunk és igazán érdekes ahogyan az eredeti stílus keveredik a sajátjukkal. Nem, nem olyan mint nézni a sorozatot, de azért nem kicsi vizuális siker.

Nem mindenki szereti a képregényeket, pedig majdnem mindenki tárt karokkal várta az érkezésüket. Ez részben annak köszönhető, hogy maga a formátum nem jön be egyeseknek, hiszen tény, hogy teljesen más, mint nézni a sorozatot. Részben pedig maguk az események ábrándítottak ki sokakat, elég nagy a száma azoknak, akik nagyon nem értenek egyet a történésekkel. Ha engem kérdeztek, akkor meg tudom érteni, hiszen történt egy-két kérdésesebb döntés a képregények során, pl. Az Ígéretben az, ahogyan Aang megszakította a kapcsolatot Rokuval. Ám a nap végén én csak azt tudom mondani, hogy ezek a képregények a hivatalos univerzum részei, és őszintén szólva én csak örülök, hogy valamilyen formátumban többet láthatunk a hőseinktől. Vannak kérdéses események, igen, és nekem is vannak általánosabb és konkrétabb személyes problémáim a képregényekkel, ám összességében jó dolognak tartom, hogy vannak. Ami konkrétan Az Ígéretet illeti, szerintem jó kezdés volt, ami adott egy hangulatot az őt követő trilógiáknak.

Ti mit gondoltok? Szeretitek a képregényeket? Olvassátok őket?

2016.09.03. 19:44, szofi11

North and South első 5 oldal

Korábban előkerült pár oldal a legújabb képregényből, ám most az Amazonnak hála az első 5 oldalt is láthatjuk.

2016.09.02. 01:31, szofi11
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hatalmi harc 1.rész


 

 
Chat

 

 
Főmenü

 

Válassz az alábbi menüpontok közül :)

 
LINK US:
 

   

 

 

 
Legend of Korra

Várható megjelenések:

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part One
 Formátum: képregény
 Megjelenés: december 18.
 Rövid leírás: A régi kolóniákban megy a tűz- és földidomár együttműködés, ám a köztük és a nem-idomárok között lévő feszültség kezd erőszakossá fordulni.

 Cím:A:TLA: Team Avatar Tales
 Formátum: képregény antológia
 Megjelenés2019. január 2./15.
 Rövid leírás: Az Avatar Csapat néhány kalandját összefoglaló gyűjtemény.

 

 

 Cím: LoK: Turf Wars Library Edition
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. március 26.
 Rövid leírás: A Hatalmi harc trilógiát összefoglaló könyv.

 

 

 

 Cím: A:TLA: Imbalance Part Two
 Formátum: képregény
 Megjelenés: 2019. április 16.
 Rövid leírás: Az Egyensúlyhiány trilógia második része.

 

 

 Cím: LoK: An Avatar's Chronicle
 Formátum: keménykötésű könyv
 Megjelenés: 2019. május 21.
 Rövid leírás: Korra Avatar kalandjaira visszaemlékező gyűjtemény.

 
 

Cím: A:TLA: The Rise of Kyoshi
 Formátum: regény
 Megjelenés: 2019. július 16.
 Rövid leírás: A Kyoshi duológia első része, amiben a legendás Avatar korai éveivel ismerkedhetünk meg.

 

 

 

 
Szavazás
Olvasod a képregényeket?

Igen, eddig mindet elolvastam
A legtöbbet elolvastam
Csak egyet-kettőt olvastam
Egyáltalán nem olvastam még Avatar képregényt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az Oldalról

Az oldal az immár több millió ember kedvenc sorozatával, az Avatar: The 
Last Airbender illetve a The Legend of Korra c. sorozatokkal foglalkozik! Itt mindent megtalálsz! 

Nyitás: 2008. dec. 27.
Ajánlott böngésző: Chrome / MF
Képfelbontás: 1024x768 (vagy nagyobb)
Elérhetőség: katarafansite@citromail.hu
Facebook: Katara FanSite
Szerkesztők: Szofi11, Gergő & Norbi
Design: The Legend of Korra: Turf Wars Part 1

 

 

 
Language Change


Angol/English
 Magyar/Hungarian


 
Számláló
Indulás: 2008-12-27
 

Free counters!

 

 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!